Hoppa till huvudinnehållet

Han blir Säffles nya kommunalråd – Dag Rogne slutar efter nio år

Publicerad:
Dag Rogne lämnar över ordförandeklubban till Markus Bäckström som har blivit vald till Säffles nya kommunalråd.
Dag Rogne lämnar över ordförandeklubban till Markus Bäckström som har blivit vald till Säffles nya kommunalråd. Foto: Nathalie Forsström

På måndagskvällen utsåg kommunfullmäktige vem som ska efterträda Dag Rogne (C) som kommunstyrelsens ordförande. Den 1 oktober blir Centerpartiets Markus Bäckström Säffles nya kommunalråd.

I samband med kommunfullmäktiges möte på måndagskvällen togs beslut om vem som ska efterträda Dag Rogne på posten som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Säffle.

Valberedningen föreslog Markus Bäckström och kommunfullmäktige beslutade enligt det förslaget.

– Jag ser fram emot uppgiften att tillsammans med kommunfullmäktige och kommunstyrelsen leda arbetet för kommunens fortsatta utveckling, sade Markus Bäckström efter beslutet.

– Vi har en tid med stora samhällsförändringar och utmaningar.

Han nämner det säkerhetspolitiska läget, en oviss ekonomisk framtid, klimatpåverkan och trygghetsfrågor.

– Vi behöver jobba både kortsiktigt och långsiktigt för att utveckla vår kommun. Det är viktigt med tydliga gemensamma målbilder, sade han.

Markus Bäckström blir Säffles nya kommunalråd.
Markus Bäckström blir Säffles nya kommunalråd. Foto: Nathalie Forsström

Markus Bäckström valdes också till styrelseordförande för Kommunföretag i Säffle AB. I samband med detta kommer Markus Bäckström lämna sin post som ordförande för Säfflebostäder. Den 1 oktober tar Peter Erhardsson (C) över som ordförande för Säfflebostäder.

Dag Rogne meddelade i maj att han kliver av rollen som kommunstyrelsens ordförande efter nio år. Han slutar den 1 oktober efter nio år som kommunalråd.

– Jag hade när jag var ung inga tankar om att få det här uppdraget men vägskälen i livet har följt mig hit. Det har varit något av det roligaste jag har gjort att få leda Säffle den här tiden, sade Dag Rogne i sina slutord.

Artikeltaggar

BeslutCenterpartietDag RogneKommunfullmäktigeKommunstyrelsenMarkus BäckströmPolitikSäffle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.