Hoppa till huvudinnehållet

FBK-kaptenens hälsning: ”Jag mår bra”

Publicerad:
Linus Johansson var tillbaka när FBK tränade under måndagen.
Linus Johansson var tillbaka när FBK tränade under måndagen. Foto: FREDRIK KARLSSON

Linus Johansson klev av matchen mot Ingolstadt efter den andra perioden.

Första rapporten sa skada, senare uppdaterades det till sjukdom.

– Men nu mår jag bra, säger kaptenen efter måndagsträningen.

Färjestad tränade som vanligt under måndagen.

Man gjorde det utan Liam Öhgren och August Tornberg, men däremot var Linus Johansson tillbaka efter att ha klivit av mot Ingolstadt.

– Jag mår bra, det är ingen fara med mig, säger Linus Johansson.

”Försökte bränna på”

Glädjande besked för alla supportrar som drabbades av skrämselhicka när de första rapporterna kring kaptenen kom.

– Det känns bra. Jag var bara lite småsjuk, så det var bättre att gå av. Det var så hela dagen egentligen, men det är ju inte kul att åka hela vägen till Tyskland och inte ens sätta på sig grejerna. Jag försökte bränna på så gott det gick men till slut fick jag ge mig.

Efter två omgångar av Europaspelet har Färjestad en seger och en förlust.

– Det är som vanligt när vi åker ner till Europa och först spelar på en väldigt liten rink och sen en lite mindre. Det var för omständligt spel. Dom kan åka skridskor lika bra som oss och satsar ibland med fem man. Vi var inte redo i förstaperioderna och då blir det svårt att fixa det.

Nu vänder turneringen mot Sverige. Redan på fredag väntar EHC Biel från Schweiz och därefter tar FBK emot danska Aalborg Pirates.

– Är inställningen där så spelar vi bra hockey, det vet jag. Vi måste komma dit och sen när vi spelar borta kanske vi måste spela ett mer ”Europaspel”. Skruva på några saker och inte passa så jäkla mycket.

Är lagen ute i Europa bättre än vad många tror?

– Alla drar så stora växlar. Dom kan spela hockey, jag spelade till exempel i norska ligan och vi slog allsvenska lag. Året efter höll Storhamar på att vinna mot Djurgården i CHL. Det är klart dom kan spela hockey, men sen måste vi vara mer på tå också.

Nya formationer när Färjestad tränade – och hopp om spel för Nygren”För lite och för dåligt, Färjestad”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLinus JohanssonSjukdomSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.