Hoppa till huvudinnehållet

Storförlust när Rävåsen föll mot Smedby på PreZero Arena

Publicerad:

Rävåsen hade en riktigt tung match borta mot Smedby, och förlorade med hela 0-9 (0-6) i division 1 mellersta dam i fotboll.

– Vi åkte till matchen med 7 stycken U-spelare, känslan var bra inför matchen. Men efter 25 sekunder får de 1-0 från ingenstans, sedan 2-0 efter 4 minuter. Efter den starten hade vi svårt att resa oss. Vi mötte ett bättre lag idag, de är fysiska och kraftfulla. Vi måste komma upp i nivå för att ha en chans mot topplagen. Vi släpper denna match och hoppas att få tillbaka lite spelare inför hemma matchen mot Älvsjö, kommenterade Rävåsens tränare Dennis Fransson.

Smedby började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara en minut slog Hanna Sävhult till.

Smedby ökade ledningen till 2-0 i femte minuten.

Smedby gjorde 3-0 i 26:e minuten, genom Mathilda Holmberg.

Smedby ökade ledningen till 4-0 efter en knapp halvtimmes spel, ännu en gång genom Mathilda Holmberg.

Smedby ökade ledningen på nytt, till 5-0, bara fem minuter senare genom Filippa Sjöberg på straff.

Sex minuter senare var det Agnes Ekberg som såg till att Smedby också gjorde 6-0. I 54:e minuten nätade Hanna Sävhult på nytt, och gjorde 7-0.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Mathilda Holmberg och ökade ledningen för Smedby och fullbordade därmed sitt hattrick.

Smedby gjorde också 9-0 genom Tuva Svensson i 76:e minuten. 9-0-målet blev matchens sista.

Smedby imponerar med fem segrar och 19–4 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rävåsen har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 6–16 i målskillnad.

Smedby leder serien efter matchen, medan Rävåsen är på 13:e plats.

Rävåsen tar sig an Älvsjö AIK i nästa match hemma lördag 9 september 13.00.

Artikeltaggar

FotbollRIK KarlskogaSmedby AIS

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.