Hoppa till huvudinnehållet

Rosa Liksom först ut under Bokdagars rekordhöst

Publicerad:
Författaren Rosa Liksom kommer till Dalsland den 7 september.
Författaren Rosa Liksom kommer till Dalsland den 7 september. Foto: Claudio Bresciani / TT

Finländska Rosa Liksom är först ut när Bokdagar i Dalslands författarkvällar drar igång för säsongen i nästa vecka.

Den 7 september gästar den finländska författaren och kulturpersonligheten Rosa Liksom Upperud 9:9. Rosa Liksom är förutom författare även verksam som konstnär, författare, dramatiker och seriemakare.

Samma kväll framträder även den litterära mångsysslaren Olav Fumarola Unsgaard.

Totalt blir det sex stycken träffar under hösten, vilket är rekordmånga, och de äger rum i Melleruds, Bengtsfors och Färgelanda kommuner, berättas i ett pressmeddelande från Bokdagar.

Westö och spoken word

19 september är temat spoken word på Dalslands Folkhögskola i Färgelanda med Göteborgs Poetry Slam.

5 oktober gästar Augustprisade, finlandssvenska Dalslandsfavoriten Kjell Westö Mustadfors Folkets hus i sällskap av Anna Fohlin Mattsson.

11 oktober besökerVänersborgsbördiga författaren Emma Hamberg Dalslands folkhögskola med sin senaste roman ”Au revoir Agneta” och 9 november besöker nigerianska författaren Chika Unigwe Brukskällan Bryggeri i Bäckefors.

Ytterligare en författarkväll är planerad till Kroppefjäll i Dals Rostock i november, men program och datum för den är inte klara.

Artikeltaggar

Chika UnigweDalslandEmma HambergFärgelandaFörfattareGöteborgKjell WestöLitteraturRosa Liksom

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.