Hoppa till huvudinnehållet

Översvämning tvingade fram avbrott – och värmlänningen klarade inte cutten

Publicerad:
Rasmus Holmberg från Karlstad GK missade cutten och blev delad 78:a. Arkivbild.
Rasmus Holmberg från Karlstad GK missade cutten och blev delad 78:a. Arkivbild. Foto: Helena Karlsson

Rasmus Holmberg gick andra rundan på Challenge Tour-tävling på Landeryds GK på ett slag under par. Andra rundan blev dock avbruten på grund av översvämmad bana och när den var färdigspelad under lördagen stod det klart att Holnberg missade cutten.

Tävlingen Indoor Golf Group Challenge spelas 31 augusti till och med 3 september och tillhör Challenge Tour som är nivån under DP World Tour (tidigare Europatouren).

Rasmus Holmberg gick torsdagens första runda på par, 71 slag, och under fredagen sköt han 70 slag, alltså ett under par. Holmberg från Karlstad GK var med andra ord ett slag under par efter två rundor och det är efter två rundor cutten dras.

Men den andra rundan blev inte färdigspelad under fredagen utan spelades klart under lördag.

”Spelet har ställts in för dagen på grund av en översvämmad bana. Omstart för andra rundan är klockan 08.00 i morgon lördag”, meddelade Challenge Tour på sin hemsida.

När andra ronden var färdigspelad på lördagen stod det klart att Holmbergs score på ett slag under par totalt inte räckte för att klara cutten och han slutade på delad 78:e plats.

Artikeltaggar

Challenge TourGolfKarlstad GKLanderydÖversvämningarRasmus Holmberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.