Hoppa till huvudinnehållet

Kungaparet kommer - men var finns BARNEN i programmet?

Publicerad:
Det är tänkt som ett firande, något roligt, men i programmet har Länsstyrelsen/Karlstads kommun glömt bort det finaste vi har att visa upp, BARNEN, skriver insändarskribenten apropå kungaparets besök i Karlstad 7 september. Arkivbild.
Det är tänkt som ett firande, något roligt, men i programmet har Länsstyrelsen/Karlstads kommun glömt bort det finaste vi har att visa upp, BARNEN, skriver insändarskribenten apropå kungaparets besök i Karlstad 7 september. Arkivbild. Foto: RICKARD NILSSON / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi får kungligt besök, vår kung firar 50 år på tronen. Karlstads kommun ska visa upp sig och vi ska vara stolta. Vi uppmanas printa ut en flagga att ta med och vifta med för att visa att nu är det fest och här ska firas.

Det är tänkt som ett firande, något roligt, men i programmet har Länsstyrelsen/Karlstads kommun glömt bort det finaste vi har att visa upp, BARNEN.

I Domkyrkan planeras en samling där bland annat en vokalensemble med vuxna får delta, hur har de valts ut? Som tur är finns Wermland Opera med som sig bör, de representerar Karlstad och Värmland, men barnen, har någon sett barnen eller ungdomarna? Inkludering som är så viktigt och något kommunen ofta pratar om.

Vad för vi vidare som vuxna om vi inte vill visa upp barnen? Vi har många olika verksamheter i form av kultur i vår stad men INGET visar vi upp. En fin kulturskola med många barn och ungdomar som längtar efter att få tillfällen att få spela och sjunga. Kulturskolan där barn med olika nationaliteter, olika kön och åldrar finns representerade. Om nu de tackat nej så finns Sundsta/Älvkullegymnasiet där ungdomar praktiserar både musik och dans. Norrstrandsskolans Musikklasser är ytterligare en skola i kommunen där barn och ungdomar finns representerade och som vi kan vara stolta att visa upp. Dans för alla, ja många fler finns. Till saken hör att vår Drottning värnar om barnen. Som grundare av stiftelsen World Childhood Foundation som verkar för förbättrade villkor för barn runt om i världen. 1994 grundade Drottningen stiftelsen Mentor International Foundation, som arbetar för att ge ungdomar självkänsla och kraft att växa genom mentorskap.

Tänk vilken mentor Karlstads kommun kunde varit!

Hade varit ett fint tillfälle för barnen att uppmärksammas och uppträda för kungligheter som kämpar för dem och ser dem, något som också barn och unga kunde fått känna sig stolta över, att ha fått representera. Anser Karlstads kommun och Länsstyrelsen att vi inga barn och unga har, som kan få vara med och bidra till festen?

Barnen vår framtid

***

SVAR DIREKT: En glädjens dag för både unga och gamla

I din insändare lyfter du fram ett mycket viktigt ämne, nämligen vikten av att synliggöra barn och unga, vilket är prioriterat i våra verksamheter.

Nu på torsdag uppmärksammar Värmland H.M. Konungens 50 år på tronen. Det kommer att finnas fler inslag under dagen än vad som framgår av programmet. Bland annat en överraskning där barn och unga får ta plats på ett alldeles underbart och kreativt sätt. Det här är ett inslag som vi medvetet valt att inte lyfta fram i programmet, då uppträdandets karaktär bygger på att det är just ett överraskningsmoment.

Vi har även bjudit in Karlstads kommunala förskolor, skolor och fritidshem att delta i firandet nu på torsdag och vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kungen och Drottningens besök i Karlstad är ett fantastiskt tillfälle att få komma Kungaparet nära. Det är också ett fint tillfälle att få fira och känna stolthet över vad Värmland har att erbjuda. Vi hoppas att det ska bli en glädjens dag, för både unga och gamla. Varmt välkommen!

Arbetsgruppen för Jubileumsbesöket som arrangeras av Länsstyrelsen Värmland, Karlstads kommun och Region Värmland

Artikeltaggar

ÄlvkullegymnasietBarnDansKarlstadKarlstads kommunKungligheterNöje/KulturNorrstrandsskolanStiftelserSundstaWermlandsoperan