Hoppa till huvudinnehållet

Karlstadcoachen: ”Humöret är ju där, sedan får vi se om ben och hjärna hänger med”

Publicerad:
Kjell Jonevret är huvudtränare för Karlstad Fotboll som kan ta tredje raka segern medräknat vinsten i DM-semifinalen mot FBK Karlstad.
Kjell Jonevret är huvudtränare för Karlstad Fotboll som kan ta tredje raka segern medräknat vinsten i DM-semifinalen mot FBK Karlstad. Foto: Tommy Andersson

Piteå hemma på söndag är Karlstad Fotbolls femte match på 16 dagar.

– Vi vann senast i serien och DM-semifinalen i onsdags och höll nollan i båda matcherna. Så humöret är ju där, sedan får vi bara se om ben och hjärna hänger med men det hoppas jag, säger Karlstads huvudtränare Kjell Jonevret.

Karlstad Fotboll är efter 19 av 30 omgångar i ettan norra på åttonde plats med 27 poäng och i omgång 20 väntar Piteå IF som är på negativ kvalplats och det var Karlstad som vann med 2–1 i Norrbotten där lagen möttes den 29 juli.

På söndag är det Sola Arena som gäller och alltså hemmamatch för Karlstad.

– Vi tog en vilodag i dag och tränar i morgon lördag. Det har varit mycket, för det här är vår femte match på cirka två veckor. Vi har klarat av det täta schemat bra så här långt och vi hoppas att vi kan göra det igen på söndag, säger Karlstads huvudcoach Kjell Jonevret.

”Kommer bli en tuff match”

61-årige Jonevret berättar mer om känslan inför Piteåbataljen.

– Känslan är rätt bra. Vi gjorde en svag hemmamatch mot Vasalund (förlust 1–2 den 19 augusti) men annars har det ju sett rätt bra ut. Vi vann senast i serien förra helgen och DM-semifinalen i onsdags och höll nollan i båda matcherna. Så humöret är ju där, sedan får vi bara se om ben och hjärna hänger med men det hoppas jag.

– Det kommer att bli en tuff match. Jag har sagt det många gånger tidigare att jag inte riktigt fattar varför Piteå ligger där laget ligger i tabellen. De är duktiga men hittar sätt att förlora på, det känns lite konstigt. Vi hade en tuff match där uppe på bortaplan och det var bara någon månad sedan. Det kommer att bli en tuff match som sagt, men det ska bli kul att spela match igen och känslan är bra.

2–1-seger borta mot Piteå, är det något speciellt som blir viktigt nu på hemmaplan?

– Vi måste upp och göra samma prestation som borta mot Örebro Syrianska (vinst 3–0). Det är inget speciellt alltså, men vi ska vara tajta och svårslagna. Ibland kanske man kunde tänka sig att bjuda på ännu mer underhållning men just nu är vi svårslagna och det ska vi fortsätta med. Att vara kompakta och jobba hårt tillsammans. Det har killarna gjort jäkligt bra så här långt.

Huvudcoach Kjell Jonevret och assisterande tränare Jonas Rehnberg.
Huvudcoach Kjell Jonevret och assisterande tränare Jonas Rehnberg. Foto: Tommy Andersson

Jonevret berättar att angående läget i truppen är det endast knäskadade Moustafa Benshi som inte finns tillgänglig.

– Jacob Ericsson har tagit det lite lugnt i veckan men han tränade lite i går och förhoppningsvis tränar han för fullt i morgon. Benshi är den enda i nuläget som jag vet är borta.

”En sak i taget”

Meriterade Kjell Jonevret berättar även hur mycket Karlstad sneglar på tabellen.

– Vi vet att vi börjar få ett litet gap nedåt och det känns ju bra. Om vi gör det bra igen nu i helgen så är i alla fall Piteå en bra bit efter oss. För det är det viktigaste den här säsongen som varit som den har varit. Prio ett är definitivt att vi håller oss kvar i serien och sedan får vi se hur många poäng vi kan ta under hösten. Det är en bra bit upp till topplagen, men ändå ganska jämnt. Vid en vinst närmar man sig och det är många lag omkring oss i tabellen, konstaterar Jonevret:

– Man blir inte bättre av att titta på tabellen och börja räkna på den. Utan det är prestationen varje match som är det viktiga. Vi ska se till att inte bli indragna i botten för när vi började det här (Jonevret tog över Karlstad den 1 juni) låg vi dunder-sist och det är verkligen inte kul för någon i och omkring Karlstad Fotboll. Vi får ta en sak i taget och vara ödmjuka.

Artikeltaggar

Ettan norraFotbollIF Karlstad FotbollJacob EricssonKjell JonevretMoustafa BenshiPiteå IFSola Arena

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.