Hoppa till huvudinnehållet

Nyförvärvet lämnar – precis innan deadline: ”Väldigt tråkigt”

Publicerad:
Erika Stolpe återvänder till Lysvik efter knappt tre månader i Mallbacken.
Erika Stolpe återvänder till Lysvik efter knappt tre månader i Mallbacken. Foto: Fredrik Finnebråth

Noll in – en ut.

Strax innan transferfönstret stängde stod det klart att Erika Stolpe lämnar Mallbacken.

– Väldigt tråkigt såklart, säger sportgruppens Christer Eriksson.

Det betyder att Erika Stolpes tredje sejour i klubben blev kortvarig.

Närmare bestämt knappt tre månader lång då hon anslöt till Mallbacken så sent som i juni. Detta från Lysvik, division 2, där hon uppgavs ha fått en nytändning.

Nu väljer dock 29-åringen att flytta tillbaka.

– Väldigt tråkigt såklart. Det är en bra person att ha med i truppen men samtidigt förstår jag henne också, säger Christer Eriksson och berättar att orsaken var tidsbrist.

Erika Stolpe om varför hon lämnar Mallbacken:

– Jag pluggar och har praktik nu i höst och då kommer jag att pendla ganska mycket. Det är inte riktigt värt att offra den tiden för att sitta på bänken. För jag har inte fått spela så mycket. Jag har väl varit för dålig helt enkelt känner jag, och då är det lika bra att jag är i Lysvik liksom. Är man med så ska man vara med helhjärtat också, berättar Stolpe.

Förlusten av Erika Stolpe blev därmed det enda som hände i Mallbackenlägret sista dagarna innan fönstret för övergångar stängde.

Var ni ute efter ytterligare förstärkning?

– Nej, vi har inte kollat så mycket mer sedan vi gjorde klart med Lisa Frisk. Det var det vi kunde göra, säger Eriksson.

Lisa Frisk anslöt på lån från allsvenska Örebro i mitten av augusti och har hunnit göra två matcher i den grönvita dressen. En i cupen och en i seriespelet.

– Hon har varit en injektion, helt klart. Det är en duktigt fotbollsspelare så henne är vi jättenöjda med.

I nuläget ligger Mallbacken strax ovanför nedflyttningsstrecket – fyra poäng före närmast jagande Rössö – med nio omgångar kvar.

Härnäst väntar tabelltrean Alingsås på bortaplan.

– De har gått väldigt starkt och är väldigt tajta bakåt, så det kommer bli tufft. Men vi ska göra det vi kan.

Matchen spelas under lördagen med start klockan 15.

Fotnot: Utöver ovan nämnda sejour representerade Erika Stolpe Mallbacken mellan 2011-2013 och 2016-2017. Det var även i den grönvita dressen hon gjorde allsvensk debut som 20-åring.

Artikeltaggar

ElitettanErika StolpeFotbollLesjöforsLisa FriskLysviks IF damMallbackens IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.