Hoppa till huvudinnehållet

Detaljplanen för resecentrum får prövningstillstånd

Publicerad:
Detaljplanen för Karlstads resecentrum beviljas prövningstillstånd.
Detaljplanen för Karlstads resecentrum beviljas prövningstillstånd.

Nu står det klart att Mark- och miljööverdomstolen har beslutat att ge prövningstillstånd för Karlstads resecentrums detaljplan. Frågan ska därmed tas upp för ny prövning i Mark- och miljööverdomstolen.

Mark- och miljödomstolen har tidigare upphävt detaljplanen med hänvisning till att dispens saknades för att ta ner träd på området, en dispens som efter detta har getts av Länsstyrelsen. Karlstads kommun begärde att få prövning i Mark- och miljööverdomstolen vilket nu alltså beviljats.

Jättesatsningen reser sig – här är allt du behöver veta om bygget i centrala KarlstadFår dispens att fälla 66 träd för att kunna bygga resecentrumStriden om resecentrum: Karlstads kommun överklagarStrid om träd kan försena Karlstads resecentrum

– Vi är glada att processen kring detaljplanen nu fortsätter och förhoppningsvis har vi en antagen detaljplan under 2024 och kan fortsätta bygga resterande del av Karlstads resecentrum, säger kommunalråd Anders Tallgren (S).

Artikeltaggar

Anders TallgrenBostad och byggenDetaljplanerKarlstadSocialdemokraterna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.