Hoppa till huvudinnehållet

Regionen: Remiss nådde inte fram – upptäcktes efter nio månader

Publicerad:
En remiss för en patient med neurologiska sjukdomar nådde inte fram. Det upptäcktes först efter nio månader. Händelsen har nu lex Maria-anmälts till Ivo.
En remiss för en patient med neurologiska sjukdomar nådde inte fram. Det upptäcktes först efter nio månader. Händelsen har nu lex Maria-anmälts till Ivo. Foto: Stina Stjernkvist/TT

En patient med neurologiska sjukdomar mådde sämre. Då visade det sig att en remiss som skickats nio månader tidigare inte nått fram.

Nu har Region Värmland lex Maria-anmält händelsen.

I februari i år berättade en värmländsk patient i 40-årsåldern med neurologiska sjukdomar för vården att hen mådde sämre.

Då visade det sig att en remiss som skickats till Uppsala nio månader tidigare inte nått fram.

Remissen skickades om och en magnetröntgenundersökning gjordes i Karlstad. Den visade att sjukdomen framskridit. Fler undersökningar, nu i Uppsala, planerades då in.

Eftersom händelsen har medfört en allvarlig vårdskada har Region Värmland nu anmält den till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, enligt lex Maria.

Artikeltaggar

IvoKarlstadLex MariaOmsorgRegion VärmlandUppsalaVårdVård och omsorgVårdskada

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.