Hoppa till huvudinnehållet

Två män döms för sexuellt ofredande – tafsade på 15-årig tjej i centrum

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Helena Karlsson

Två män i 40-respektive 60-årsåldern döms i Värmlands tingsrätt för sexuellt ofredande efter att de tafsat på en 15-årig tjej i centrala Karlstad.

Det var i slutet av augusti 2021 som händelsen inträffade på Drottninggatan i Karlstad.

Tjejen, som vid tillfället var 15 år gammal, skulle träffa sin kompis på McDonalds. På vägen dit stötte hon på en av de två männen och blev orolig eftersom han verkade mycket berusad.

Strax efter dök ytterligare en man upp och hon uppfattade det som att de kände varandra.

En av männen kramade om henne och tog samtidigt med sin hand på hennes rumpa. Den andre mannen sa först stopp, men närmade sig sedan för att även han tafsa, på rumpan och på brösten.

Hon tog ett foto på gärningspersonerna och ringde polisen som snabbt anlände till platsen för att gripa männen.

Kompisen till den unga kvinnan har sagt till tingsrätten att hennes vän stod omgiven av två män när hon dök upp för deras möte och att hon sedan fått viskat till sig vad som hänt och att hennes vän ”verkade skärrad” över situationen.

Tingsrätten bedömer att målsägaren ”har berättat om händelsen på ett mycket trovärdigt sätt” och att det ”av fotografiet framgår hur männen var klädda vid tillfället”.

Männen, som är i 40- respektive 60-årsåldern, döms nu till dagsböter för sexuellt ofredande, den ena på 6 000 kronor och den andra 3 000 kronor. De ska även betala skadestånd till målsägaren på 5 000 kronor vardera.

Båda männen förnekar brott och har bestridit skadeståndet.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDomstolarKarlstadSexuellt ofredandeVärmlands tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.