Hoppa till huvudinnehållet

Superduell på Hammarö – stjärnorna på plats: ”Kul att få se både Jonas och Tobias”

Publicerad:
Värmlands bidrag till PGA-touren, Jonas Blixt, kommer till Hammarö för tävling på hemmaplan.
Värmlands bidrag till PGA-touren, Jonas Blixt, kommer till Hammarö för tävling på hemmaplan. Foto: Charlie Neibergall

En värmländsk superduell.

Det är vad som väntar i tävlingen Billinger Förvaltning Tour på Hammarö Golfklubb på söndag med Jonas Blixt och Tobias Edén i startfältet.

– Det ska bli kul att tävla på hemmabanan, jag tror inte att jag har spelat en tävling på Hammarö på 20 år, säger Blixt.

På söndag den 3 september vankas det klassgolf på Hammarö GK.

Billinger Förvaltning Open ingår i Ligma Tour som är en undertour till svenska touren.

– Otroligt kul att lokala stjärnor som Jonas Blixt och Tobias Edén kommer till start. Vinnaren av Ligma Tour får en friplats på den svenska touren, så det ligger både det och prispengar i potten, säger Hammarö GK:s klubbchef Hans Ericsson.

Jonas Blixt om tävlingen som väntar på söndag:

– Jag har varit ledig i ganska många veckor nu. Jag hade möjligheten att åka över till USA och spela tävlingar men valde att vara kvar hemma i Sverige. Jag ska spela ett kval till Europatouren den 19-22 september i Milano och när man bara tränar får man inte den mentala biten att tävla mot spelare, så tävlingen på Hammarö är jättebra för min del.

Tobias Edén kom inte med i tävlingen på DP World Tour i Schweiz det här veckoslutet vilket innebär att han spelar 36-hålstävlingen på Hammarö istället.

– Det ska bli kul att spela på Hammarö. Jag såg den här tävlingen i listan när jag var i Prag och väntade på om jag skulle komma med till Schweiz eller inte. Jag har ett stort sug att få tävla så jag anmälde mig, berättar Tobias Edén.

DP World Tour-spelaren Tobias Edén lirar även han på Hammarö i helgen.
DP World Tour-spelaren Tobias Edén lirar även han på Hammarö i helgen. Foto: Helena Karlsson

Tävlingen kommer att mönstra ett starkt nationellt startfält, som alltså kryddas med Värmlands två största golfstjärnor.

Hemmasonen och PGA-spelaren Jonas Blixt och Karlstad GK:s DP World Tour-spelare Tobias Edén kommer dessutom att spela i samma boll.

– För att spetsa till det lite extra ska vi skapa en så kallad publikboll där både Jonas och Tobias spelar. Det blir en kul och spännande duell att följa, säger Ericsson.

Värmländska golfbanor har drabbats hårt av det blöta vädret den här sommaren - hur har ni klarat er?

– Vi har kommit undan ganska lindrigt faktiskt. Vi har bara behövt stänga banan en enda dag. Just nu är det lite blött men efter givna förutsättningar riktig bra förhållanden. Det kommer att gå att spela bra golf.

Rasmus Holmberg från Karlstad GK tävlar i Indoor Golf Group Challenge på Landeryd den här veckan.

– Jag har spelat bra men inte fått till de riktigt bra resultaten på slutet. Jag hoppas att det kommer nu, säger han.

Jenny Haglund, Karlstad GK, är på Irland för att spela Women’s Irish Open, en deltävling på Ladies European Tour.

Artikeltaggar

GolfHammaröHammarö GKJonas BlixtKarlstad GKTobias Edén

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.