Hoppa till huvudinnehållet

Stina Höök (M) kan få nytt förtroende i partistyrelsen

Publicerad:
Regionrådet Stina Höök (M) har föreslagits för omval till Moderaternas partistyrelse.
Regionrådet Stina Höök (M) har föreslagits för omval till Moderaternas partistyrelse. Foto: HP Skoglund

Regionrådet Stina Höök (M) från Säffle föreslås för omval till Moderaternas partistyrelse. Valberedningen ställde sig enhälligt bakom henne.

Den 19 till 22 oktober hålls Moderaternas partistämma i Umeå, där en ny partistyrelse ska väljas. Det finns 14 platser och styrelsen leds av partiordförande Ulf Kristersson. Stina Höök som är oppositionsråd i Region Värmland föreslås för omval och alltså få nytt förtroende för de kommande fyra åren. Och det var en enhällig valberedning som föreslog den nya partistyrelsen.

– Partistyrelsen handlar inte om en person, utan helheten. Vi föreslår ett lag med personer med olika bakgrund och gedigen kompetens att leda partiet under Europavalet 2024 och riksdagsvalet 2026, säger valberedningens ordförande Elisabeth Unell i ett pressmeddelande. Stina Höök är den enda värmlänningen i Moderaternas partistyrelse.

Artikeltaggar

ModeraternaPolitikPolitiska system och ideologierRegion VärmlandSäffleStina HöökUmeåValberedning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.