Hoppa till huvudinnehållet

Körde rakt in i en häck i Degerfors: ”Vi delade på en vodkaflaska”

Publicerad:
Foto: Kajsa Juslin

Vittnet hörde däckskrik och en hög smäll. När de tittade ut så hade en bil kört in i en häck.

Nu står föraren, en man i 40-årsåldern, åtalad grovt rattfylleri.

Ett man satt med sin flickvän på en balkong på Krontorpsvägen i Degerfors. Klockan var runt halv tolv på kvällen när han hörde ett däckskrik och en hög smäll.

Mannen har berättat i förhör att smällen var så hög att han och flickvännen hoppade ur stolarna.

Mannen gick ner till bilen och då satt två personer kvar i framsätet. Han berättade i förhör att den yngre mannen vinglade ur bilen. Han beskrev det som att föraren nästan ”ramlade” ur bilen.

Druckit vodka

Första polispatrullen på plats har i förhör sagt att personerna vid bilen stod och vinglade och upplevdes direkt som kraftigt berusade. En av männen berättar för patrullen att det är han som kört bilen. Han sa att han druckit vodka och att han rökt cannabis.

”NN skrattar och upplevs inte förstå allvaret”, sa en av poliserna.

Mannen fick blåsa och instrumentet visade positivt så han togs med för provtagning. Mannen lämnade ett urinprov. När sköterskan skulle komma in och ta blodprov nummer två vägrade mannen att sitta still trots tillsägelse. När patrullen skulle hålla i honom drog han armarna till sig och vid ett tillfället började han veva med armarna. Polisen satt handfängsel på mannen och prov två togs. Det visade att mannen hade 2,13 promille alkohol i kroppen.

Rökt cannabis

I förhör erkände mannen att han druckit alkohol den aktuella kvällen och rökt cannabis någon dag innan.

”Vi delade på en vodkaflaska som innehöll ungefär 0,5 liter, sen när den var slut så började vi dricka på en flaska som var 0,7 liter, men jag vet inte om vi drack upp den.”

Mannen står nu åtalad för grovt rattfylleri. Då alkoholkoncentrationen uppgick till minst 1,0 promille i blodet så bedöms det som grovt.

Läs också:

Artikeltaggar

AlkoholÅtalBrott, lag och rättDegerforsFörhörRattfylleri

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.