Hoppa till huvudinnehållet

Flera rattfyllerister togs av polis

Publicerad:
Trafikpolisen hittade tre misstänkta rattfyllerister under kort tid på tisdagseftermiddagen.
Trafikpolisen hittade tre misstänkta rattfyllerister under kort tid på tisdagseftermiddagen. Foto: Kajsa Juslin

På kort tid så stannade och testade polisen tre rattfyllerister under tisdagseftermiddagen. Men det var ingen särskild insats eller extraordinär fylledag, förklarar Gabriel Henning, polisens presstalesperson.

Mellan klockan 16 och klockan 18 under tisdagen plockade trafikpolisen tre rattfyllerister i Värmland. En berusad man i 70-årsåldern i Karlstad, en narkotikapåverkad kvinna i 50-årsåldern i Forshaga och en narkotikapåverkad man i 20-årsåldern i Skåre.

Gabriel Henning, presstalesperson Polisregion Bergslagen
Gabriel Henning, presstalesperson Polisregion Bergslagen Foto: Polisen

Att det blev under så kort tid berodde inte på någon särskild insats från trafikpolisen, enligt Gabriel Henning, presstalesperson för Polisregion Bergslagen.

– De var bara extra på hugget. Det var ingen trafikvecka, utan bara fler tester. Så det var tur att de testade fler personer.

Mannen i 70-årsåldern misstänks för rattfylleri samt grov olovlig körning och kvinnan misstänks för rattfylleri och ringa narkotikabrott då hon dessutom hade narkotika i bilen. Vad gäller mannen i 20-årsåldern så väntar polisen på svar från provtagningen.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättGabriel HenningKarlstadNarkotikaNarkotikabrottOlovlig körningRattfylleriSkåreVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.