Hoppa till huvudinnehållet

Fem värmländska tjejer uttagna till regionalt fotbollsläger i Karlstad

Publicerad:
De regionala lägren innehåller både teori och praktik. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
De regionala lägren innehåller både teori och praktik. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Svenska Fotbollförbundet

Den 4-7 september hålls regionala läger för flickspelare födda 2007 på tre platser - Bosön, Karlstad och Uddevalla. Lägret i Karlstad kommer genomföras på Kroppkärrs IP.

Lägren samlar spelare som står precis utanför landslagsverksamheten och dessa erbjuds en likvärdig samling som landslagen har.

Fem värmländska tjejer har tagits ut:

Malin Staum Eriksson, Mallbacken, Elin Nilsson Lilja, Karlstad Fotboll, Ella Henningsson, Hertzöga BK, Lova Sandahl, Rävåsens IK Karlskoga, Olivia Neander, Degerfors IF.

Syftet med regionala läger är att fler ska få en utbildning likvärdig landslagsspelarna (exempelvis inom fotbollsfysiologi, fotbollspsykologi, kost och antidoping) och därigenom ges inspiration och stimulans till sin fotbollsutveckling.

Spelare nomineras till lägren av Svenska Fotbollförbundets nationella fotbollsutbildare. Antalet grundar sig i antalet licensierade spelare varje distrikt har. I första hand är lägren till för spelare som inte har spelat landskamp eller är aktuella för landslagsläger.

Artikeltaggar

Degerfors IF DamElin Nilsson LiljaFotbollHertzöga BKIF Karlstad FotbollLova SandahlMallbackens IFOlivia NeanderRIK KarlskogaSportSvenska Fotbollförbundet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.