Hoppa till huvudinnehållet

Värmländske sportchefen erbjuden nytt kontrakt: ”Är smickrad”

Publicerad:
Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg och huvudtränare Martin Filander säsongen 2022 efter att laget säkrat avancemang till SM-kvartsfinal.
Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg och huvudtränare Martin Filander säsongen 2022 efter att laget säkrat avancemang till SM-kvartsfinal. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Oskarshamns värmländske sportchef Thomas Fröberg är erbjuden en kontraktsförlängning på två år enligt Barometern.

– Jag är erbjuden ett nytt men sedan håller vi på att titta på vilken längd det är på det. Så är det och jag är smickrad att jag har fått förfrågan om att fortsätta. Det känns riktigt kul, säger Fröberg.

Thomas Fröberg lämnade rollen som sportchef i allsvenska BIK Karlskoga hösten 2019 och sedan dess har han huserat i samma roll hos SHL-laget IK Oskarshamn. Och det är ett Oskarshamn som presterat med Fröberg vid rodret. Förra säsongen sattes klubbrekord med en sjundeplats i tabellen i den svenska högstaligan.

Thomas Fröberg har kontrakt över säsongen 2023-2024 och i går rapporterade Barometern att Fröberg är erbjuden ett nytt avtal.

– Han har ett tvåårskontrakt på bordet, sade Oskarshamns klubbdirektör Johan Göransson till Barometern.

56-årige värmlänningen Fröberg berättar mer om läget.

– Jag är erbjuden ett nytt men sedan håller vi på att titta på vilken längd det är på det. Så är det och jag är smickrad att jag har fått förfrågan om att fortsätta. Det känns riktigt kul, säger Thomas Fröberg.

Går det att säga åt vilket håll det lutar åt för dig?

– Jag är som sagt smickrad över att ha fått ett erbjudande och ska ta ställning till det. Sedan är det så att det kanske har med längden att göra som vi får kolla på helt klart.

56-årige Fröberg har varit sportchef i IK Oskarshamn sedan säsongen 2020.
56-årige Fröberg har varit sportchef i IK Oskarshamn sedan säsongen 2020. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Och Fröberg, som tidigare i karriären coachat bland annat Färjestad BK:s J20-lag, har ju som sagt ett år kvar på nuvarande avtal med Oskarshamn.

– Vi har pratat under en ganska lång tid egentligen angående det så det känns bra.

Hur är känslan inför årets säsong med lagbygget och allt?

– Så säger väl alla, men det känns bättre. Alla säger att man tränar bättre och har gjort det ena och det andra. Men vi har nu haft vårt tränarteam intakt ett år till och ser vilka grejer vi ska ändra hit och dit på småsaker och det tycker jag att vi har sett mycket, mycket bättre ut på.

– Det är där vi tar kliv, när vårt tränarteam får vara tillsammans med fystränare och så vidare. Då lär man sig på ett annat sätt.

Två av Oskarshamns nyförvärv är värmlänningar i form av backen Alexander Anderberg och målvakten Emil Kruse, och då kan det väl inte bli annat än succé för Fröbergs gäng?

– Nu är det två som förstår mitt språk i alla fall, konstaterar Thomas Fröberg med ett skratt.

Artikeltaggar

Alexander AnderbergAvtalBIK Karlskoga A-lagEmil KruseFärjestad BK HerrFärjestad BK JuniorHockeyallsvenskanIK OskarshamnIshockeyMartin FilanderNyförvärvSHLThomas Fröberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.