Hoppa till huvudinnehållet

Ung man ramlade ur rullstolen - vården missade frakturer på båda knäna

Publicerad:
Knäfrakturer missades efter fall ur rullstol. Bilden är en genrebild.
Knäfrakturer missades efter fall ur rullstol. Bilden är en genrebild. Foto: NTB

En ung man föll ur sin rullstol och slog knän och ansikte i marken. Det dröjde till han hamnade på intensiven innan man röntgade knäna som båda hade frakturer. Händelsen är anmäld enligt lex Maria.

Förra hösten föll en ung rullstolsburen man handlös framåt ur rullstolen och landade på båda knäna och slog även i ansiktet.

Han blir kort efter medvetandepåverkad och på akuten görs en röntgen av hjärna och överkropp. Även patientens bäcken och ben undersöks utan anmärkning.

Han blir då inlagd på medicinavdelning där andningen försämras ytterligare och han hamnar på intensiven. Där bestämmer man sig för att röntga patientens ben som visar att han har frakturer på båda knäna.

Nu har Region Värmland gjort en lex Maria-anmälan till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, på grund av fördröjd diagnos och behandling.

Artikeltaggar

InspektionerIvoOmsorgRegion VärmlandRöntgenVårdVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.