Hoppa till huvudinnehållet

Idol-juryn enig - Guldbiljett till Vidar Solli från Arvika: ”Åh fy faaan!”

Publicerad:
Arvikamusikern Vidar Solli med sin guldbiljett.
Arvikamusikern Vidar Solli med sin guldbiljett. Foto: Privat/TV4

Med A-has klassiker ”Take on Me” fick Vidar Solli från Arvika en guldbiljett av ”Idol”-juryn.

Han har minnesluckor från själva framförandet, det var en hel del nerver inblandade, berättar han för NWT.

I säsongspremiären av ”Idol” fick Love Strandberg från Karlstad en biljett direkt till slutaudition. Näste värmlänning att följa med på samma resa är Vidar Solli, 30, från Arvika.

– Jag tror jag höll ihop själva framförandet utan några sura toner. Men tiden från det att jag kliver in framför juryn är nästan en minneslucka, säger han.

– Jag blev tillsagd att ställa mig på en prick, en markering på golvet så jag skulle synas bra inför kamerorna, och det var det enda jag koncentrerade mig på.

Väl inne i ”bubblan” som han beskriver glasburen där han genomförde sin audition insåg han att det här var på riktigt.

– När jag väl stod på pricken och lyfte upp huvudet, det var då jag insåg ”men oj, juryn finns ju på riktigt, de är inte bara i tv”. Jag tror de ställde varsin fråga till mig, men jag minns inte riktigt. Alla blev paffa när jag berättade att jag skulle sjunga ”Take on Me”. Det förväntade sig en hårdrockslåt med tanke på min stil.

Från hårdrock till A-ha – nu tävlar han i Idol: ”Jag vågar utmana mig själv”Från hårdrock till Backstreet Boys och A-ha: "Gör andras låtar till min egna"

”Skiter i om det blir fyra nej”

Jurymedlemmen Alexander Kronlund sa att Vidar Solli var ”full av surprises”.

– Sedan minns jag bara ögonblicket jag hade längtat till – när jag hade sjungit sista tonen och dragit det sista ackordet. I den stunden kände jag - ”jag skiter i om det blir fyra nej. Jag är bara glad att det är över”. Det var så mycket nerver. När jag var klar med framförandet kände jag att utmaningen var klar.

Berätta om juryns gensvar.

– Jag hade mentalt förberett mig på allt. Även det värsta. Men jag fick ett ”Ja!” från varenda en! En guldbiljett! Det första jag gjorde var att svära och säga ”Åh fy faaan!”. Det var häftigt att stå där själv efter att ha sett så många andra under åren få en guldbiljett. Nu var det jag som fick en. Utan att få någon som helst kritik. Jag trodde inte det var sant.

Härnäst väntar slutaudition för Vidar Solli.

Artikeltaggar

a-haAlexander KronlundArvikaHårdrockIdolKändisarKarlstadMusikNöje/KulturPopTake on MeTVTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.