Hoppa till huvudinnehållet

Filipstadsbostäder har köpt fastigheter i Lesjöfors: ”De är inte i så bra skick”

Publicerad:
Patrik Fornander (M) är ordförande i Stiftelsen Filipstadsbostäder.
Patrik Fornander (M) är ordförande i Stiftelsen Filipstadsbostäder. Foto: Göran Persson

Stiftelsen Filipstadsbostäder köper fyra hyresfastigheter på Skolgatan i Lesjöfors. Det är fortfarande oklart vad som ska göras med fastigheterna.

Stiftelsens Filipstadsbostäder köper fastigheterna och prislappen uppgår till 2 150 000 kronor. Tillträdesdatum är den 1 september.

– Det är 35 lägenheter och nio är uthyrda av nuvarande fastighetsägaren, säger Azam Forsberg, förvaltningschef i Filipstads kommun.

Stiftelsen Filipstadsbostäder har tagit beslutet att köpa fastigheterna eftersom de var till salu.

– Jag fick i uppdrag att komma fram till ett pris och ordna med alla praktiska bitar, säger han.

Ska utredas

Under nästa vecka hålls ett styrelsemöte i Filipstadsbostäder och då kanske det tas ett beslut om vad som ska göras med fastigheterna.

– Vi ska utreda vad vi kan göra med fastigheterna. De är inte i så bra skick. Vi ska göra en okulärbesiktning när vi tillträder och så småningom en miljöinventering. Byggnaderna är från 1947 så vi ska kolla om det finns radon eller asbest.

En helhetslösning

Patrik Fornander (M), ordförande i stiftelsen Filipstadsbostäder, förklarar att man tittar på en helhetslösning för Lesjöfors när det gäller bostäder och äldrebostäder.

– Socialförvaltningen har fått i uppdrag att titta på hur många platser det behövs för äldreboendet, säger Patrik Fornander.

Han säger också att köpet av fastigheterna även är ett sätt att försäkra sig om att det inte kommer någon oseriös hyresvärd som drar på kommunen kostnader.

– Vi har haft problem på flera ställen och är politiskt överens att göra så om det behövs, säger Patrik Fornander.

Artikeltaggar

AsbestBostad och byggenFastigheterFilipstads kommunFilipstadsbostäderLesjöforsSkolgatanStiftelser

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.