Hoppa till huvudinnehållet

FBK Karlstad mot Karlstad Fotboll - vilket lag är bäst i stan?

Publicerad:
Markus Moberg, FBK Karlstad unge succétränare, ser fram emot DM-derbyt mot Karlstad Fotboll.
Markus Moberg, FBK Karlstad unge succétränare, ser fram emot DM-derbyt mot Karlstad Fotboll. Foto: Marcus Skager

DM-semifinal mellan Karlstads två bästa lag.

Nog lär det ligga lite mer än en matchvinst i potten när FBK Karlstad tar emot ”storebror” Karlstad Fotboll på Örsholmen under onsdagskvällen.

– Det var ju lite prestige i träningsmatchen i våras och så kan det nog bli igen, säger FBK-tränaren Markus Moberg.

Sensationslaget har ettan inom räckhåll: ”Vi känner oss redo”

FBK Karlstad kommer till spel med åtta (!) vunna seriematcher i division 2 på raken. De rödvita leder serien och har skapat en liten lucka till konkurrenterna som jagar uppe i tabelltoppen.

Karlstad Fotboll har efter en darrig inledning spelat upp sig och hamnat i något som liknar ett ingenmansland i mitten av Norrettans tabell.

Men nu är det DM och cup - och man kommer ju inte undan att det finns något som stavas ”bäst i stan”.

– Klart det smyger sig in lite prestige i en sån här match. Derbyn är derbyn. Vi mötte Karlstad i en träningsmatch i våras (vinst för FBK) och då fanns det allt en del prestige med i bilden, säger FBK:s succétränare Markus Moberg.

Ni är i ett speciellt läge - leder serien och har seriematch igen redan på lördag. Hur tänker ni kring det?

– Det är en spännande och rolig match att spela. Men med tanke på var vi befinner oss i seriespelet kommer vi att fördela matchtiden på rätt många spelare,

Kjell Jonevret och Jonas Rehnberg har fört Karlstad Fotboll från botten till mitten av division 1-tabellen.
Kjell Jonevret och Jonas Rehnberg har fört Karlstad Fotboll från botten till mitten av division 1-tabellen. Foto: Tommy Andersson

Jonas Rehnberg, som tillsammans med Kjell Jonevret kom in som tränare i Karlstad Fotboll när Albert Bunjaki fick gå, har en liknande uppfattning om det som väntar.

– Det är en viktig match som vi vill vinna, inte minst med tanke på att det ligger Svenska cupen-biljetter i potten. Samtidigt är det tätt på given mellan matcherna nu och vi kommer också att lufta spelare som inte varit med i 90 minuter den senaste tiden.

Artikeltaggar

FBK KarlstadFotbollIF Karlstad FotbollJonas RehnbergKarlstadKjell JonevretMarkus MobergÖrsholmenSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.