Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Inte lättfotat hos Trafikverket

Publicerad:
Trafikverket rapporterar att drygt 19 000 körkort återkallades under första halvåret, skriver Byrån.
Trafikverket rapporterar att drygt 19 000 körkort återkallades under första halvåret, skriver Byrån. Foto: Erik Simander/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Sommaren inbjuder till utomhusaktiviteter och Byrån har noterat att det ibland är väldigt svårt att hålla sams i sandlådan.

Trafikverket rapporterar att drygt 19 000 körkort återkallades under första halvåret. Det är en ökning med mer än sex procent jämfört med samma period förra året.

Flest körkort återkallades på grund av bland annat rödljuskörning, för kort avstånd till framförvarande fordon och fortkörning. Byrån påminner därför om att brått inte lönar sig.

Ingen centerpopulism

Byrån har noterat att småpartierna med jämna mellanrum föreslår sänkt rösträttsålder. Det torde inte vara en orimlig gissning det sker i hopp om att med hjälp av ungdomlig naivitet klara sig över fyraprocentsspärren.

Centerpartiet arbetar trots sin storlek i rakt motsatt riktning och föreslår kortare sommarlov. Byrån spår en fortsatt högersväng bland förstagångsväljarna.

Som vanligt i sommar

Sommaren inbjuder till utomhusaktiviteter och Byrån har noterat att det ibland är väldigt svårt att hålla sams i sandlådan. Det handlar om allt från små tjuvnyp till storbråk. Politikernas sommarlov innebär alltså ingen skillnad alls mot hur de beter sig under riksdagsåret.

Trendsättare från landet

Sverige har begåvats med epadunk från landsbygdens avantgardistiska ungdom.

Byrån spår att nästa trend landsbygdens jeunesse dorée sprider till Sverige innanför tullarna blir gangsterraps.

Tala är silver

Sverigedemokraten Richard Jomshof har kritiserats efter sina många uttalanden om islams profet Muhammed.

Byrån väljer därför att påminna om 1600-talets drottning Kristina. Inte att landets intill dess dyraste kröning slutade i en skandal, utan om talesättet att man ska alltid säga sanningen men alla sanningar ska inte sägas.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Brott, lag och rättCenterpartietDrottning KristinaEpadunkFortkörningIslamKörkortLandsbygdMuhammedRichard JomshofRösträttTrafikTrafikverket