Hoppa till huvudinnehållet

Valsarnas stjärna om dubbla slutspelen: ”Varje poäng är viktig”

Publicerad:
Antonio Lindbäck tackar Tallhultspubliken för stödet efter en heatseger.
Antonio Lindbäck tackar Tallhultspubliken för stödet efter en heatseger. Foto: Olle Persson

Speedwaystjärnan Antonio Lindbäck kan bli tungan på vågen i såväl SM-kvartsfinal med Rospiggarna som allsvensk semifinal med Valsarna den här veckan. Segerreceptet är likadant.

– Det handlar om att kämpa och hålla sig borta från nollorna. Varje poäng är viktig, säger han.

Seriesegrande Vargarna väntar för regerande mästaren Valsarna hemma på torsdag. Men närmast smäller det för Antonio Lindbäck i Motala på tisdagskvällen i returen mot Piraterna, med Valsarnalagkamraten Jonathan Ejnermark, i elitserieslutspelet. Rospiggarna har tio poäng att gå på efter 50–40 i första kvartsfinalen hemma i Hallstavik för en vecka sedan.

– Vi är starka och det är skönt att komma dit med en ledning, men nu är det deras hemmaplan så det kommer definitivt bli tufft. Vi behöver kämpa från heat ett.

Lindbäck i storform var segerorganisatören med 14 poäng på sex heat.

– Vi har jobbat väldigt hårt och haft stora problem med mina motorer, att de inte varit slagkraftiga nog. Det har varit en krånglig säsong. Men det går inte lägga sig ner och dö. Det handlar om att försöka lösa problemen. Äntligen har vi hittat motorer som funkar bra. Det känns skönt.

Han fortsatte med maximala 15 poäng på fem heat i onsdags när ett sjukdomsdrabbat Valsarna föll i sista seriematchen borta mot Njudungarna.

– Jag är väldigt glad att jag kör i de lagen som jag gör. Både Valsarna och Rospiggarna stöttar och hjälper. Jag känner att även om det blir en dålig tävling kan jag bara fortsätta att arbeta.

Även kroppen på den 38-årige dalmasen fungerar som den ska.

– Ja, det är bättre och bättre. I början på året hade jag jättestora ryggproblem som kom och gick under säsongen. Men jag har haft stor hjälp av en kiropraktor i Borlänge som jobbat mycket med mig. Nu är det inget som stör mig i åkningen, men i vinter ska jag rehabilitera och se till att det blir hundra procent bra.

På bättringsvägen

Mot Njudungarna var Jesse Mustonen och Jonathan Ejnermark kraftigt förkylda. Mustonen orkade inte ställa upp. Ejnermark körde, trots att han stundtals hade svårt att andas ordentligt.

– Jag har pratat lite med dem och de är på bättringsvägen. Det kommer inte vara några problem inför slutspelet, säger Lindbäck.

Antonio Lindbäck berättar att lagkamraterna Jesse Mustonen och Jonathan Ejnermark är på bättringsvägen och fit for fight i torsdagens semifinal.
Antonio Lindbäck berättar att lagkamraterna Jesse Mustonen och Jonathan Ejnermark är på bättringsvägen och fit for fight i torsdagens semifinal. Foto: Olle Persson

Serieettan Vargarna valde trean Valsarna i semifinal. Den första avgörs i Hagfors och returen i Norrköping en vecka senare.

– Det kommer vara tufft. Samtidigt tycker jag det är en fördel att vi får starta på hemmaplan och förhoppningsvis kan gå därifrån med x antal poängs övervikt. Jag tycker att vi är ett starkt lag och har bra flow. De ska definitivt inte känna sig säkra bara för att de vann grundserien.

Vargarna fick på pälsen bara två gånger i grundserien, den första var just i Hagfors, med 44–46 (den andra borta mot Solkatterna). Revanschen blev emellertid gruvlig (52–37).

– När vi mötte dem borta var inte jag med. Det var ett halvstarkt lag vi kommer med. Nu handlar det om samma sak som med Rospiggarna, att kämpa och hålla sig borta från nollorna. Varje poäng är viktig.

Kan bli mycket körande för dig framöver?

– Ja, det får jag hoppas. Säsongen i Polen är slut för min del, så det skulle vara skönt om man fick köra ett par tävlingar till i all fall.

Valsarnas och Vargarnas lag presenteras officiellt på tisdag kväll.

I andra semifinalen ställs Gislaved mot Njudungarna.

Klart: Här är Valsarnas motstånd i seminSjuk avslutning för Valsarna: ”Han fick knappt luft”

Artikeltaggar

Allsvenskan i speedwayAntonio LindbäckHagforsJesse MustonenJonathan EjnermarkNjudungarnaNorrköpingPolenRospiggarnaSpeedwayValsarnaVargarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.