Hoppa till huvudinnehållet

Så mycket gav auktionen – skänker allt: ”Vill hjälpa till”

Publicerad:
Här är bilen som Daniel Garsten använde som föremål i sitt initiativ att stötta välgörenhetsorganisation Min stora dag.
Här är bilen som Daniel Garsten använde som föremål i sitt initiativ att stötta välgörenhetsorganisation Min stora dag. Foto: Privat

Nu är det klart.

Bilen som auktionerades ut till förmån för Min stora dag inbringade 42 800 kronor.

– Helt okej, säger initiativtagaren Daniel Garsten.

Bilen som Karlstadsbon Daniel Garsten rattade under helgens folkracetävling på Kalvholmen drog till sig 114 bud och en totalsumma på 22 800 kronor.

Men bidraget till Min stora dag landade på ungefär det dubbla.

Detta eftersom även arrangören Karlstad Motorklubb ville haka på Garstens initiativ och skjutsade till ytterligare 20 000 kronor.

– Det gick väl helt okej, även om man hade hoppats på lite mer. Men det är som det är. Alltid något i alla fall, säger 28-årige Daniel Garsten.

Hur var intresset?

– Det kändes som att intresset var stort. Folk var nyfikna, kom fram och pratade och tittade och så. Men det var ju en lite speciell bil så sett.

Idén om att skänka pengarna kom från kollegorna som är med i Team Rynkeby.

– De gjorde som så att de byggde en stuga med hjälp av sponsorer som de sedan sålde och skänkte pengarna till Barncancerfonden. Det blev lite som inspiration. Jag kände att jag också borde kunna hjälpa till på något sätt, säger Garsten.

Unik folkracebil auktioneras ut – pengarna skänks till sjuka barn

Fotnot: Min stora dag är en rikstäckande välgörenhetsorganisation vars uppdrag är att uppfylla önskningar och sprida livsviktig glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Artikeltaggar

BarncancerfondenFolkraceMotorsport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.