Hoppa till huvudinnehållet

Värmländske Love i årets Idol: ”Öppen om mig själv och det jag har gått igenom”

Publicerad:
Love Strandberg från Värmland är en av de tävlande i premiäravsnittet av ”Idol”.
Love Strandberg från Värmland är en av de tävlande i premiäravsnittet av ”Idol”. Foto: TV4

Han har länge utbildat sig inom musik och strävat efter att utvecklas.

Nu tar Love Strandberg ett kliv framåt i karriären och medverkar i höstens säsong av ”Idol”.

Nu startar årets säsong av TV4:s talangsåpa ”Idol”. Under den förra säsongen gick flera värmländska talanger ´långt i tävlingen - Ida Hallquist och Luka Nemorin gick längst.

Nu är det dags för ett nytt värmländskt ansikte att ta plats i programmet. Under premiäravsnittet får tittarna möta Love Strandberg, 26, från Karlstad.

– Mina föräldrar har alltid tyckt att jag ska söka, börjar Love Strandberg.

– Så nu gjorde jag det. Det kändes rätt nu, tidigare har jag mest velat köra min egen grej. Jag har bara följt ”Idol” av och till tidigare. Nu tittar jag i kapp på förra säsongen.

När Love Strandberg ställer sig framför juryn i kvällens avsnitt gör han det med Stevie Wonders ”Love’s in need of love today”.

– Jag har växt upp med Stevie och soul. Men när jag skriver egen musik blir det mer dansant pop.

Love Strandberg tar plats framför ”Idol”-juryn.
Love Strandberg tar plats framför ”Idol”-juryn. Foto: TV4

I programmet pratar Love Strandberg om sin asperger, adhd och sociala fobi.

– Tack vare diagnoserna kan jag få hyperfokus och alltid ge hundra procent utan tvivel när jag jobbar med musiken. Det är en del av allt. När jag pratar inför kamerorna är jag väldigt öppen om mig själv och det jag har gått igenom. Det kändes tryggt. Jag vill inte göra mig till.

Vad har du för förväntningar på ”Idol”?

– Det ska bli hur kul som helst. Jag är taggad på att utvecklas. Nu känner jag att det händer saker. Det känns läskigt nu innan avsnittet har sänts, hur kommer jag att se ut!? Men jag känner mig trygg, jag hade himla kul framför kamerorna när vi spelade in avsnittet i slutet av maj.

”Idol” sänds i TV4 med start i kväll.

Artikeltaggar

adhdIda HallquistIdolKarlstadLuka NemorinMusikNöje/KulturPopSoulStevie WonderTVTV4Värmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.