Hoppa till huvudinnehållet

Köparen drog sig ur – Gamla Samhall till salu igen

Publicerad:
Samhalls gamla industrifastighet i Sysslebäck.
Samhalls gamla industrifastighet i Sysslebäck. Foto: NWT arkivbild

Gamla industrilokalen där bland annat Samhall hade sin verksamhet, var till salu genom mäklare. Men när beslut skulle tas i kommunfullmäktige blev det stopp. Ärendet återremitterades till kommunstyrelsen. Nu är fastigheten ute hos mäklare igen.

Det var meningen att Samhalls gamla lokaler i Sysslebäck skulle säljas till ett företag för 2,6 miljoner kronor.

Men efter att ärendet debatterats i kommunfullmäktige i juni beslutades att återremittera ärendet till kommunstyrelsen enligt de yrkanden som inkommit.

Samhalls gamla lokal ännu inte såld – köparen hoppade av: ”Skittråkigt”Gamla Samhall kostar kommunen pengar – nu finns köpare

Företaget ville inte gå vidare med fastighetsköpet och kommunen ställde sig positivt till att häva köpet och återbetala handpenningen.

Så som byggnaden står idag kostar den cirka 900 000 kronor per år att driva, konstaterar kommunen i sin sammanfattning av ärendet.

Nu är fastigheten med beteckningen Skyllbäck 1:440 till salu genom mäklare igen, vilket även Värmlands folkblad har berättat.

Ur objektsbeskrivningen från mäklarfirman Real Advice i Karlstad saxar vi:

”På fastigheten finns en byggnad innehållande lokaler för industri, kontor och tält. Uthyrningsbar area upp går till 3 251 kvm”.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterKarlstadKommunfullmäktigeKommunstyrelsenMäklareReal AdviceSamhallSysslebäckVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.