Hoppa till huvudinnehållet

Mållös match när Ämtervik mötte Rottneros

Publicerad:

Det blev mållöst, 0-0, när Rottneros gästade Ämtervik på Lövviksvallen i division 5 Värmland västra herr i fotboll på söndagen.

– Vi hade alldeles för lågt bolltempo över hela planen i denna match vilket gör att vi inte klarade att frigöra våra offensiva spelare. Därför skapade vi alldeles för få målchanser för att vi ska var nöjda med insatsen offensivt, passningar och mottagningar var inte bra nog denna gång och det kanske beror på att RIK gör det bra och lite nervositet. Defensivt så håller vi nollan återigen vilket är en trygghet, Henrik räddar oss med några fantastiska räddningar och är bästa spelare på plan, tyckte Ämterviks tränare Marcus Palmberg, efter matchen.

Rottneros tränare Henrik Grankvist om matchen:

– Sett till chanserna vi skapade idag är vi såklart besvikna över resultatet. Första halvlek äger vi och skapar 4-5 riktigt bra målchanser varav några var frilägen men Henrik Olsson gör sig stor och gör viktiga räddningar. I andra kommer Ämtervik ut bättre och kommer in i matchen. Vi får en onödigt utvisning men även med en man mindre skapar vi flera målchanser och har en frispark i nedre ribba som studsar i ryggen på målvakten och sedan ut till hörna. Vi har helt enkelt inget flyt med oss nu, men men flyt är nåt man ska förtjäna så vi får fortsätta slita hårt så kommer målen! Dagens prestation är bra av hela laget!

Ämtervik har nu tre matcher i rad utan insläppt mål.

Ämtervik har fyra segrar och en oavgjord och 15–3 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rottneros har tre oavgjorda och två förluster och 3–7 i målskillnad. Det här var Ämterviks femte oavgjorda match den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Ämtervik på fjärde plats och Rottneros på sjätte plats.

Nästa motstånd för Ämtervik är Rinn. Lagen möts söndag 3 september 11.00 på Rinnevi. Rottneros tar sig an Högboda borta lördag 9 september 16.00.

Artikeltaggar

Ämterviks FFDivision 5 Värmland västraFotbollLövviksvallenRottneros IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.