Hoppa till huvudinnehållet

Bäckalund höll undan och vann mot Västanvik U

Publicerad:

Bortalaget Bäckalund tog greppet om matchen mot Västanvik U i första halvlek, och ledde med 2-0 i paus. I andra halvlek kom Västanvik U närmare, men matchen i division 7 Värmland nordöstra herr i fotboll slutade 2-1 till Bäckalund.

– Orättvist med förlust i dag vi äger 80% av bollinnehavet. Men bollen vill inte in i mål idag tyvärr, kommenterade Västanvik U:s ledare Erik Larsson efter matchen.

Bäckalunds ledare Thomas Larsson:

– Vi gör två mål tidigt i matchen vilket var väldigt viktigt. Vi försvarar oss heroiskt matchen igenom så de tidiga målen räckte till seger.

Gästande Bäckalund tog en tidig ledning. Tommy Persson gjorde målet, redan i tolfte minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Renco Toorneman, i 15:e minuten. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Mahamat Youssouf träff och reducerade åt Västanvik U. Mer än så blev det dock inte för Västanvik U.

Västanvik U har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 7–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bäckalund har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 15–8 i målskillnad. Det här var Västanvik U:s tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Bäckalund ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Västanvik U är på tredje plats.

Söndag 10 september 16.00 spelar Västanvik U borta mot Sörby. Bäckalund möter Sörby hemma på Granevi lördag 2 september 15.00.

Artikeltaggar

Bäckalunds IFFotbollGranevikVästanviks AIF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.