Hoppa till huvudinnehållet

Säfflebo döms för narkotikabrott – skyllde på gummibjörnar

Publicerad:
Säfflebo döms bland annat för ringa narkotikabrott.
Säfflebo döms bland annat för ringa narkotikabrott. Foto: Johan Nilsson/TT

En 20-årig Säfflebo har dömts för ringa narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning. Mannen menar att han inte vet hur han fått i sig narkotikan - men det kan ha varit gummibjörnarna han åt.

Mannen har olovligen använt cannabis, som är narkotika. Det hände någon gång mellan den 17 juni och den 24 juni i år, i Halmstad eller på annan plats. Han har även ha kört personbil, trots att han då saknade körkort - detta efter att ha använt cannabis.

Säfflebon har förnekat ringa narkotikabrott och rattfylleri, men erkänt olovlig körning.

Kan ha varit gummibjörnarna

Mannen menar att han inte vet hur narkotikan har kommit in i hans kropp. Han säger att han kanske kan ha fått i sig cannabis när han åt godis på en fest. Dock hade personerna på festen sagt att det var vanliga gummibjörnar. Mannen säger att han kände sig lugn efter att ha ätit av dem.

Tingsrätten tycker att mannens förklaring till hur han skulle ha fått i sig cannabis av misstag, och att han inte var medveten om att det var narkotika, framstår som så osannolik att den lämnas utan avseende.

Säfflebon döms därmed till ringa narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning. Påföljden blir 50 dagsböter om 50 kronor - alltså en summa på 2500 kronor. 20-åringen har tidigare dömts för ringa narkotikabrott vid flera tillfällen, men även för utpressning, försök till utpressning och olovligt brukande.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDagsböterHalmstadNarkotikabrottOlovlig körningRattfylleriSäffle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.