Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Flera misshandelsfall i Karlstad: ”Ska ha skett på hotellrum”

Publicerad:
Två fall av misshandel fick polisen utreda under fredagskvällen och natten mot lördag.
Två fall av misshandel fick polisen utreda under fredagskvällen och natten mot lördag. Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna i 50-årsåldern larmar polisen om att hon utsatts för misshandel på ett hotellrum i Karlstad under natten mot lördag. Polisen var även på Rud i Karlstad med anledning av ytterligare en misshandel.

Ingen person är frihetsberövad i något av ärendena.

Klockan 02.31 får polisen ett telefonsamtal från en kvinna i 50-årsåldern. Hon ringer från ett hotell i centrala Karlstad och berättar att hon blivit utsatt för en misshandel av en man.

– Enligt henne ska det ha skett på ett hotellrum. De här personerna verkar ha kännedom om varandra. Men vi har i nuläget inte frihetsberövat någon i det här ärendet så jag kan inte säga så mycket. Vi kommer att behöva genomföra förhör med mannen, som är i samma ålder som kvinnan, säger Anders Dahlman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Mannen var alltså inte kvar på hotellet när polisen kommet dit?

– Nej han är inte kvar på platsen. Hade han varit det hade vi med största sannolikhet gripit honom eftersom det här ärendet snuddar vid våld i nära relation. Den brottsrubriceringen är sedan något som åklagare får ta ställning till, vi behandlar det bara som misshandel.

Anders Dahlman, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.
Anders Dahlman, presstalesperson vid polisregion Bergslagen. Foto: Polisen

Polisen har inga uppgifter på kvinnans skadebild eller om hon uppsökt eller kommer söka sjukvård.

– Vi önskar ju från polismyndighetens sida att man uppsöker vården i ett sånt här ärende, så att vi sedan kan inhämta information från journalanteckningar, säger Anders Dahlman.

Ytterligare misshandel

Drygt tre timmar tidigare ska de ha inträffat ytterligare en misshandel i Karlstad. Sent på fredagskvällen, strax efter klockan 23, fick polisen ett samtal från en kvinna i 50-årsåldern på Rud i Karlstad.

– När polispatrullen anländer till platsen sitter kvinnan ensam utomhus med lättare blodvite. Men det har nog varit en del alkohol inblandat i det här ärendet. Patrullen rapporterar nämligen att målsägaren är ganska berusad och att det därför är svårt att få fram uppgifter.

Den misstänkte mannen, som är i 45-årsåldern, var inte kvar på platsen när patrullen anträffade kvinnan.

Mannen och kvinnan ska enligt polis inte vara bekanta med varandra.

– Vi har vidtagit de utredningsåtgärder vi kan. Vi har hållit ett kortare förhör med kvinnan och fotodokumenterat från platsen. Vi kommer att behöva prata mer med brottsoffret vid ett senare tillfälle. Det finns i nuläget inga uppgifter på att det ska finnas vittnen till händelsen, säger Anders Dahlman.

Kvinnan uppsökte senare sjukvården efter att polisen upprättat en anmälan om misshandel.

Artikeltaggar

ÅklagareAnders DahlmanBrott, lag och rättFörhörFrihetsberövadeKarlstadMisshandelRud

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.