Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna skyldig Försäkringskassan 360 000 – nu krävs skulden in

Publicerad:
Försäkringskassan kräver nu in skulden på 360 000 kronor.
Försäkringskassan kräver nu in skulden på 360 000 kronor. Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna i Kils kommun fick en felaktigt utbetald sjukpenning och rehab-ersättning från Försäkringskassan i drygt två år.

Skulden – som nu krävs in av Kronofogden – uppgår till närmare 360 000 kronor.

Kvinnan som är i 45-årsåldern fick utbetalt en rehab-ersättning och sjukpenning från den 23 februari 2016 till den 15 april 2018.

Ersättningen utbetalades felaktigt och under drygt två år har kvinnan fått sammanlagt 355 792 kronor från Försäkringskassan. Beslutet gällande återbetalningskrav fattades under sommaren 2018 av Försäkringskassan, men pengarna har ännu inte betalats tillbaka.

Myndigheten har därför vänt sig till Kronofogden som nu har skickat ett betalningsföreläggande om skulden till kvinnan.

Kvinnan kan bestrida skulden och då behöver myndigheten ta ställning om man ska gå till domstol för att få skulden fastställd.

Stor lista: Här är de 100 mest skuldsatta i Värmland190 procent fler ärenden hos Kronofogden i Värmland: ”Toppen på ett isberg”Fler äldre i Värmland har skulder hos Kronofogden

Artikeltaggar

EkonomiFörsäkringskassanKronofogdenSjukpenningSkulderVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.