Hoppa till huvudinnehållet

Restaurangen i Kristinehamn stänger: ”Väntat ett bra tag”

Publicerad:
Brödernas invigde sin restaurang i Kristinehamn sommaren 2021.
Brödernas invigde sin restaurang i Kristinehamn sommaren 2021. Foto: Ida Oscarsson

Restaurangen öppnades med löften om en förfinad snabbmatsupplevelse och marknadsfördes av NHL-proffset Mika Zibanejad.

Men efter två år tvingas restaurangkedjan Brödernas, med ett 90-tal restauranger över hela landet, nu att kasta in handduken i Kristinehamn.

– Det har varit väntat ett bra tag, säger restaurangchefen Hannes Lind.

Att Brödernas stänger sin restaurang i Kristinehamn efter lite drygt två år bekräftas av Hannes Lind som är restaurangchef på Brödernas i Kristinehamn. Han är inte så förvånad över beskedet.

– I perioder har siffrorna varit riktigt bra, speciellt i juli och december. Men när man slår ut siffrorna på helår så går det inte riktigt ihop, säger han.

När restaurangen öppnade i Kristinehamn sommaren 2021 slog Brödernas samtidigt upp portarna för en ny restaurang i Jägersro och i ett pressmeddelande sa Joakim Wiklander, vd för Brödernas, då att ”etableringen i Jägersro och Kristinehamn känns som ett naturligt steg i utvecklingen av Brödernas – ett starkt koncept i en tillväxtstark stad”.

Hannes Linds egen analys två år senare är att restaurangen inte har haft något bra läge samt att öppettiderna har varit lite begränsade. Brödernas restaurang i Kristinehamn ligger i samma lokal som bland annat Stora Coop, Jem och fix samt Team Sportia.

Hur är stämningen på jobbet nu?

– Vi är ett riktigt sammansvetsat gäng och efter nyheten om stängningen är vi tightare än aldrig förr. Vi gör vad vi kan för att hjälpa varandra i tuffa tider och har alltid varit duktiga på att skilja på privat och arbete. Det känns mer som att vi splittrar ett kompisgäng än att stänga en restaurang, säger Hannes Lind.

Han är hoppfull om att snart hitta ett nytt jobb.

– Det löser sig alltid. Vill man jobba så får man jobba, säger han.

Så sent som i juni i år meddelade den expansiva kedjan Brödernas att de hade för avsikt att öppna nästa restaurang i Karlstad.

– Hittar vi rätt läge kommer vi absolut öppna upp där, det är vår målsättning. Nu finns vi ju i Kristinehamn, men Karlstad är en mycket större stad och bra att etablera sig i, sa Irphan Ahmad, operativ chef på Brödernas, då till NWT.

NKP har utan att lyckas sökt Brödernas regionchef för att ta reda på när restaurangen kommer att ha öppet för sista gången samt hur många anställda som berörs.

Populärt nytt hamburgerhak har öppnatBrödernas öppning närmar sig

Artikeltaggar

BrödernasCoopHandelJägersroKarlstadKristinehamnMat och dryckMika ZibanejadNHLNKPRestauranger

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.