Hoppa till huvudinnehållet

Idol-Lukas comeback på lokalt matställe: ”Börjar ta slut på stolar”

Publicerad:
Luka Nemorin slutade femma i Idol 2022.
Luka Nemorin slutade femma i Idol 2022.

Skymningen mat och café toppar en toppensommar med ett lite speciellt lördagsprogram.

Fjolårets femma i tv-programmet Idol ställer sig nämligen på scenen igen.

– Nu hoppas vi bara att vädret är med oss, säger arrangören Andreas Brohm.

Varje lördagskväll hela sommaren har One night band med Joakim Bergqvist och Gordon Danielsson underhållit på Skymningens scen. På lördag är det dags för sommarens sista allsångskväll och då får bandet fin uppbackning av Luka Nemorin.

Luka blev förra hösten känd som Idol-Luka när han medverkade i det populära talangjaktsprogrammet och slutade femma. Sedan dess har Luka legat lågt, men på lördag gör han sin första offentliga spelning på flera månader.

– Han har varit här ute hos oss en del i sommar och sagt till oss att han började bli sugen. Så vi började ligga på honom lite och fråga om han inte ville spela och till slut fick vi ett ja. Det var bra tajming, säger arrangören Andreas Brohm.

När Saaristola stod på scenen i slutet av juli kom det en bit över 300 besökare. Redan nu har 170 personer bokat sig en plats till lördagens konsert.

– Vi har haft mycket folk varje lördag, men den här gången tror jag att det är lite extra just för att det är Luka. Det är Luka som drar, säger Andreas Brohm.

Inte någon somrig bild, men ändå. Såhär såg det ut när Olivia Axén Södergren presenterade sommarens entreprenör för Skymningens café: Béatrice Löfström, Tobias Eriksson och Andreas Brohm från Kristinehamns bowling.
Inte någon somrig bild, men ändå. Såhär såg det ut när Olivia Axén Södergren presenterade sommarens entreprenör för Skymningens café: Béatrice Löfström, Tobias Eriksson och Andreas Brohm från Kristinehamns bowling. Foto: Magnus Carlsson

Vad blir det för typ av konsert?

– Jag vet inte riktigt, men jag tror att det blir en blandning av eget material och covers.

Hur har sommaren varit för övrigt?

– Vi har verkligen inte märkt av det dåliga vädret, tvärtom. Det har varit superbra. Vi är mer än nöjda.

Så nu gäller det att safta ur det sista ur sommaren 2023?

– Ja, precis. Och även om det börjar bli fullbokat nu och stolarna börjar ta slut så är man hjärtligt välkommen att ta med sig en egen stol och slå sig ner där det finns plats, säger Andreas Brohm.

Artikeltaggar

Andreas BrohmBowlingEntreprenörskapIdolIdol 2022KonserterKristinehamnLuka NemorinMusikSpelningar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.