Hoppa till huvudinnehållet

Brandlarm och röklukt var torrkokning på spisen

Publicerad:
Reporter Oskar Sandström
Oskar Sandström
oskar.sandstrom@nwt.se
Trots stort pådrag på Sparbanksgatan i centrala Filipstad så visade det sig att det rörde sig om en torrkokning i lägenheten.
Trots stort pådrag på Sparbanksgatan i centrala Filipstad så visade det sig att det rörde sig om en torrkokning i lägenheten. Foto: Göran Persson

SOS Alarm fick samtal under torsdagen om en tjutande brandvarnare och röklukt i trapphuset i centrala Filipstad. Det visade sig vara matlagning som låg bakom.

Under torsdagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut till Sparbanksgatan i Filipstad, efter att boende ringt SOS Alarm. Röklukt i trapphuset tillsammans med en tjutande brandvarnare från en av lägenheterna skapade oro.

Räddningstjänsten fick ta sig in i lägenheten och kunde snabbt konstatera att det var matlagning på spisen, eller torrkokning, med andra ord.

Artikeltaggar

BränderFilipstadLägenheterOlyckor och katastroferSOS Alarm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.