Hoppa till huvudinnehållet

Bygg en cykelväg längs gamla E18

Publicerad:
Jag anser att man borde bygga en cykelväg som sträcker sig hela vägen från Väse längs med gamla E18 och knyts ihop i Spånga utanför Skattkärr, skriver insändarskribenten. Arkivbild.
Jag anser att man borde bygga en cykelväg som sträcker sig hela vägen från Väse längs med gamla E18 och knyts ihop i Spånga utanför Skattkärr, skriver insändarskribenten. Arkivbild. Foto: Christer Wik

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Mellan 27 augusti och 5 november kommer E18 vara stängd i båda riktningarna mellan Skattkärr och Väse.

Då kommer den gamla E18 användas och det är helt naturligt. Det sker flera gånger varje år när beläggningsarbete eller liknande behöver utföras på den sträckan av motorvägen. Men när detta sker så är blir säkerheten för oss som pendlar på gamla E18 med hjälp av cykel in till Karlstad varje vardag markant påverkad. Och alla barn som cyklar till träningar inne i Skattkärr? Det blir väldigt osäkert att befinna sig på den vägen när trafiken leds om. Lägg därtill skolskjuts som stannar och plockar upp skolbarn längs med vägen för transport vidare till skolan i Skattkärr och Karlstad.

Jag anser att man borde bygga en cykelväg som sträcker sig hela vägen från Väse längs med gamla E18 och knyts ihop i Spånga utanför Skattkärr. Jag misstänker att detta är Trafikverkets sak att vilja göra men Karlstads kommun borde vilja underlätta transporter av icke fossila bränslen. Jag sätter mig hellre i en säker diesel/bensinbil än cyklar tio kilometer på en tungt trafikerad landsväg.

Markus

Artikeltaggar

CyklarE18KarlstadSkattkärrTrafikTrafikverket