Hoppa till huvudinnehållet

Branäs: Byggnation av nytt skidområde igång – öppnar till vintern

Publicerad:
Illustration över det framtida skidområdet Nötåsen.
Illustration över det framtida skidområdet Nötåsen. Foto: Grafik: Branäsgruppen

Nu har byggnationen av ett nytt skidområde satt fart i Branäs. Området Nötåsen är starten på vad som blir en verklig storsatsning.

– Vi har lite skämtsamt kallat det för Sveriges Sella Ronda, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen.

Sella Ronda är en välkänd skidtur på 40 kilometer med backar och liftar som tar dig runt Sellamassivet i Italien.

Nötåsen i Branäs är beläget uppe på berget, på andra sidan vägen från Soltorget, och området blir den sista pusselbiten som binder ihop Branäs och skapar en väg runt hela berget – från Branäs By via Mattesdalen, Nötåsen, Branäs Berg och Sjöområdet och tillbaka till byn igen, skriver Branäsgruppen i ett pressmeddelande.

Redan till kommande vintersäsong kommer en ny lång backe och en lift stå klar – inklusive en skidtunnel under vägen till området.

”Passar barnfamijer perfekt”

– Till vintern länkar vi samman Nötåsen med det befintliga skidområdet. Den nya backen går från Nötåsen ner mot Björnliftarna på Branäs Berg och passar barnfamiljer perfekt, säger Anton Renström, teknisk chef Branäsgruppen.

På sikt ska ytterligare fyra nedfarter byggas på Nötåsen, två längre familjevänliga och två kortare backar för de allra yngsta besökarna, vilket gör att hela Nötåsen kommer rymma totalt fem nedfarter och fyra liftar.

Flera nya boenden kommer också att byggas på Nötåsen med direkt anknytning till det nya skidområdet.

– Det är inte många svenska skidanläggningar som har skidåkning åt så många väderstreck som vi har i Branäs och vi blir, vad jag vet, den första anläggningen som möjliggör en väg runt hela berget, säger Anders Kjällström.

Så blir Nötåsen (enligt nuvarande plan)

5 backar

4 liftar + 1 åkband

Längdspår

Stugor och lägenheter med ski in/ski out

Restauranger

Shop och livs

Värmestuga

Artikeltaggar

Anders KjällströmAnton RenströmBostad och byggenBranäsBranäsgruppenByggnationItalienLägenheterRestaurangerSkidåkningSoltorget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.