Hoppa till huvudinnehållet

Restaurang hade dörr öppen till köket – risk för skadedjur

Publicerad:
Restaurangen hade dörren öppen till köket. Bilden är en genrebild och föreställer ett annat restaurangkök.
Restaurangen hade dörren öppen till köket. Bilden är en genrebild och föreställer ett annat restaurangkök. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Vid en kontroll visade det sig att restaurangen saknade skydd mot skadedjur. Det framgår från kommunens protokoll.

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen utförde under sommaren 2023 en livsmedelskontroll hos den aktuella restaurangen. Kontrollen gjordes på grund av observerad avvikelse.

Det som kontrollerades var bekämpning av skadedjur.

Inspektören konstaterar att en bakdörr som leder direkt till köket vid flera tillfällen under sommaren observerats stå öppen utan nät eller någon form av skydd. För det får restaurangen en avvikelse i protokollet.

Enligt lagen ska en restauranglokal vara utformad så att den möjliggör god livsmedelshygien, vilket bland annat innebär skydd mot skadedjur. Det innebär bland annat att fönster och dörrar till kök ska ha insektsnät om de hålls öppna, så att myror och andra insekter inte kan promenera eller flyga in.

Det är risk för skadedjur, enligt kommunens protokoll. Genrebild.
Det är risk för skadedjur, enligt kommunens protokoll. Genrebild. Foto: carina heimdahl

Artikeltaggar

HandelKristinehamnRestaurangerSkadedjur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.