Hoppa till huvudinnehållet

Olav Thon-gruppen om Månsbergsbeskedet: ”Oerhört glädjande”

Publicerad:
Kjell Ericsson, kontaktperson för Olav Thon-gruppen i Sverige, är glad över domstolens beslut.
Kjell Ericsson, kontaktperson för Olav Thon-gruppen i Sverige, är glad över domstolens beslut. Foto: Christer Wik

Mark- och miljödomstolen avslår överklagandet av detaljplanen för en handelsplats på Månsberget i Karlstad.

Positiva nyheter för Olav Thon-gruppen som i flera år velat bygga på området.

– Det är oerhört glädjande och känns väldigt bra. Vi har lagt ner kolossalt mycket jobb på det här, säger Kjell Ericsson, kontaktperson för Olav Thon-gruppen i Sverige.

NWT når Kjell Ericsson i ett tidigt skede, kort efter att domen meddelats om att mark- och miljödomstolen vid Vänersborgs tingsrätt avvisat samtliga överklaganden kring detaljplanen för Månsberget i Karlstad.

Domstolen går på Karlstads kommuns linje – ett steg närmare nytt köpcentrum

– Nu har jag ännu inte hunnit att läsa domen, men vår mening har ju hela tiden varit att det ska bebyggas på Månsberget. Tanken är att vi ska komma igång så fort som möjligt. Det har trots allt tagit sju år det här, men nu måste vi börja från början igen och planera för vad som ska göras, säger han.

Vad känner du efter att du fick höra om att de sista två överklagande avslagits av domstolen?

– Det är oerhört glädjande och känns väldigt bra. Vi har lagt ner kolossalt mycket jobb på det här för att få till stånd med bygget. Det här innebär också att det kommer ge väldigt många arbetstillfällen i Karlstad och är en stor investering så det är roligt, efter så här lång tid.

Vad vill ni att det ska bli på området?

– I huvudsak vill vi att det ska bli handel på området, dock inga livsmedel. Men det är för tidigt att säga exakt vad det blir där nu. Det var länge sedan vi började med detta och sen har det ändrats en hel del under resans gång.

Kontaktat koncernledningen

Kjell Ericsson har nu varit i kontakt med koncernledningen i Olav Thon-gruppen.

– Den här processen kommer att se ut precis som alla andra köpcenter som har byggts av Olav Thon-gruppen. Det blir samma tillvägagångssätt som i Töcksfors, Charlottenberg, Uddevalla och så vidare. Det är en hel del jobb att göra nu. Entreprenörer ska tas fram och kontaktas och sen ska en plan för exakt hur det ska se ut också tas fram, säger han och fortsätter:

– Vi kommer att ha en nära kontakt med Karlstads kommun gällande bygget, sen ska det detaljplaneras och det är väldigt mycket jobb bara vad gäller trafiken på området. Det här är ett enormt arbete.

Det är idag – förutsatt att Olav Thon-gruppen får som de vill – alldeles för tidigt att prata om när ett köpcenter kan vara färdigställt på Månsberget.

– Hur lång tid det här tar, det vågar jag inte säga så här tidigt. Det vi vet nu är att vi kan börja planera.

Domen kan alltjämt överklagas till mark- och miljööverdomstolen.

Då fattas beslutet om det blir handel på Månsberget

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDetaljplanerKarlstadKjell EricssonMånsbergetOlav Thon-gruppenÖverklagandenPolitikVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.