Hoppa till huvudinnehållet

Nej till kvällsöppet på tippen: ”Det är jättemärkligt att styret säger nej”

Publicerad:
S-styret röstar ner förslaget om ökade öppettider på Karlstads kommuns återvinningscentraler.
S-styret röstar ner förslaget om ökade öppettider på Karlstads kommuns återvinningscentraler. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Det blir inga ökade öppettider på Karlstads kommuns återvinningscentraler.

S-styret röstade nej till borgerliga allians förslag på tisdagens kommunstyrelsemöte.

– Folk vill ju återvinna, då ska kommunen göra det enkelt för dem att göra det, säger Erik Nilsson (KD), i ett pressmeddelande.

En anledning till att S-styret röstar nej till motionen, om ökade öppettider på återvinningscentralerna, är att kommunen planerar att inleda ett pilotprojekt med så kallade gröna kort på återvinningscentralen i Väse om ungefär ett år.

Gröna korten ger invånarna, efter att de har genomgått en utbildning, möjligheten att kunna åka in och lämna avfall även när stationen är stängd.

– Det är jättemärkligt att styret säger nej till detta. Vill man att folk ska återvinna eller inte? Man vill inte genomföra en förbättring av servicen till medborgarna i kommunen nu för att man ska köra testverksamhet i Väse om ett år?, säger Niklas Wikström (L), i ett pressmeddelande.

Efter förslaget – därför vill kommunen säga nej till kvällsöppet på tippen

Efter pilotprojekts slut ska projektet utvärderas och eventuellt sedan införas på fler återvinningscentraler i Karlstads kommun.

– Det är inte rimligt och vad de än kommer göra i Väse så löser ju inte det problemen för invånare på andra ställen i kommunen, säger Niklas Wikström (L), i ett pressmeddelande.

I Karlstad finns sex återvinningscentraler som har öppet som längst till klockan 18.30. Karlstadsborna har också möjlighet att nyttja återvinningscentralen i Kvarntorp i Forshaga kommun som har öppet till klockan 19 två dagar i veckan.

– Folk har fullt upp under veckorna, och det är ju inte alls orimligt att tänka sig att man under lördagen packar en kärra med grejer och så kör man iväg med den på söndagen, eller någon kväll i veckan. Varför inte ha öppet till åtminstone till 19? Det vore en fin service till invånarna, säger Erik Nilsson (KD), i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

ÅtervinningErik NilssonKarlstadKarlstads kommunKristdemokraternaLiberalernaMiljöNiklas WikströmVäse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.