Hoppa till huvudinnehållet

Kriser kom emellan – regionens miljöplan kan förlängas ett år

Publicerad:
Ekonomisk kris och pandemi har satt käppar i hjulet för Region Värmlands miljöarbete. Den miljöplan som finns föreslås därför få gälla ett år extra.
Ekonomisk kris och pandemi har satt käppar i hjulet för Region Värmlands miljöarbete. Den miljöplan som finns föreslås därför få gälla ett år extra. Foto: Håkan Strandman

Det går trögt för regionen att nå sina miljömål.

Nu föreslås att miljöplanens giltighetstid förlängs med ett år.

Regionens miljöplan antogs mitt under pandemin, i juni 2021, och var ursprungligen tänkt att gälla till och med nästa år, 2024.

Men redovisningen för förra året visar att det är långt kvar till de uppsatta målen. Både coronapandemin och det senaste årets ekonomiska kris har satt käppar i hjulet, enligt regionen. Man har behövt spara och prioritera andra saker.

Regionen anser att det är rimligt att låta planen gälla ett år till, eftersom de flesta målen i den är relevanta ett år till. Att göra så skulle även ge mer tid för strategiskt arbete med att nå målen, eftersom tiden som läggs på administration minskar.

Frågan tas upp i regionstyrelsen nästa vecka och ska också behandlas i regionfullmäktige.

Artikeltaggar

CoronavirusetMiljöMiljöförstöringPandemiPolitikRegion VärmlandRegionfullmäktigeRegionstyrelsen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.