Hoppa till huvudinnehållet

Att bli mobbad är hemskt - men det finns hjälp att få

Publicerad:
Till alla vårdnadshavare vill vi säga: Ge inte upp, det finns hopp och hjälp att få om du inte orkar själv, ta hjälp av någon person som kan stödja dig och ditt barn, som kan ta tag i den svåra situationen, skriver insändarskribenten. Genrebild.
Till alla vårdnadshavare vill vi säga: Ge inte upp, det finns hopp och hjälp att få om du inte orkar själv, ta hjälp av någon person som kan stödja dig och ditt barn, som kan ta tag i den svåra situationen, skriver insändarskribenten. Genrebild. Foto: Hossein Salmanzadeh / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Under flera års tid har mitt barnbarn blivit utsatt för dagliga kränkningar, mobbning, misshandel och uthängningar på nätet. Hen mådde fruktansvärt dåligt och vägrade till slut gå till skolan.

Tack och lov, efter mycket kämpande och kontakt med skolan och Skolinspektionen har vi lyckats driva igenom ett skolbyte, efter överklagan om nekat skolbyte av skolans huvudman. I dag tycker hen att det är roligt att gå till skolan. Rektor, lärare och övrig personal har gjort allt för att hen skall få en så bra skolstart som möjligt.

Hen har även fått bra hjälp av kamratstödjare för att komma in på den nya skolan, Södermalmsskolan. Äntligen kan vi som familj tro på att allt blir bra och se positivt på framtiden och kunna gå till våra arbeten utan att ha kramp i magen av rädsla för att hen skall ringa och vara ledsen och gråta för att något allvarligt hänt.

Till alla vårdnadshavare: Ge inte upp, det finns hopp och hjälp att få om du inte orkar själv, ta hjälp av någon person som kan stödja dig och ditt barn, som kan ta tag i den svåra situationen. Inget barn skall behöva bli hemmasittande (vilket hemskt namn) för att hen inte får rätt hjälp och stöd.

Farmor

Artikeltaggar

Brott, lag och rättKränkningarKristinehamnLärareMisshandelMobbningSkolinspektionenSödermalmsskolan