Hoppa till huvudinnehållet

Tre Kronor till Karlstad: ”Internationell ishockey av högklassigt format”

Publicerad:
Beijer Hockey Games ska spelas i Karlstad.
Beijer Hockey Games ska spelas i Karlstad. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nu är det klart var Beijer Hockey Games ska spelas nästa år.

2024 får Karlstadpubliken chansen att se Tre Kronor gå för andra raka vinsten i turneringen.

Beijer Hockey Games, vilket är Sveriges hemmaturnering i Euro Hockey Tour 2023/2024, spelas 8-11 februari. Under tre matchdagar kommer Sverige mäta krafterna med Finland, Tjeckien och Schweiz.

– Beijer Hockey Games bjuder alltid på riktigt bra hockey, med många av Europas bästa spelare på plats. Att få ta det till Karlstad och Löfbergs Arena känns spännande och kul. Vi vet att det finns en gedigen hockeykultur i Karlstad och hela Värmland, så vi har stora förhoppningar om välbesökta matcher, säger Jesper Björck, Marknadsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

Eventbolaget Great Event är medarrangör tillsammans med Färjestad BK.

Stefan Larsson, VD för Färjestad BK:

– Vi är glada och stolta över att få välkomna Tre Kronor till Karlstad och bjuda regionen på internationell ishockey av högklassigt format. En extra hockeykrydda att kunna erbjuda vår hockeytrogna publik och ett väldigt fint evenemang rent besöksnäringsmässigt för Karlstad och Värmland. Kul om vi kan få en härlig inramning med välfyllda läktare till alla matcher, avlutar Stefan.

Anders Tallgren, kommunalråd (S), är belåten med valet av spelort:

– Vi är stolta över att Karlstad står som värdstad för Beijer Hockey Games 2024. Arrangemanget stärker bilden av Karlstad som en kommun med många spännande idrottsevenemang. Hockeyintresset är stort i både Karlstad och Värmland så det känns extra kul att ge invånare och besökare möjlighet att se på förstklassig hockey, säger Tallgren .

Allmänt biljettsläpp äger rum fredagen den 25:e augusti, 10.00.

Artikeltaggar

Anders TallgrenEvenemangFärjestad BKIshockeyJesper BjörckKarlstadSportStefan LarssonSvenska IshockeyförbundetTre KronorTurneringarVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.