Hoppa till huvudinnehållet

SE FILMEN: Här gör 20-åringen det livsfarliga hoppet från bilen

Publicerad:
Filmen visar hur 20-åringen hoppar ut ur bilen i farten.
Filmen visar hur 20-åringen hoppar ut ur bilen i farten.

Här hoppar 20-åringen ut ur bilen i farten.

Filmen – som fick spridning på sociala medier – visar hela vansinneshoppet.

Nu misstänks både 20-åringen och chauffören för brott.

Det var under natten till lördagen den 19 augusti som olyckan ägde rum på E18 i höjd med Klaramotet i Karlstad.

Filmen som spridits på sociala medier visar hela händelseförloppet. Den 20-årige mannen sitter i baksätet med en blå ishockeyhjälm på huvudet. Bredvid honom sitter hans kompis och filmar.

Därefter ser man hur 20-åringen öppnar dörren, först tvekar, och sedan kastar sig ut ur bilen. I samband med hoppet hörs det skrik från bilen.

NWT har tidigare pratat med 20-åringen som förklarar sitt vansinneshopp så här:

– Vi var ute i en kompis bil och jag var lite alkoholpåverkad och tänkte mig inte alls för, så jag hoppade ut ur bilen trots att chauffören och de andra skrek nej. Jag insåg helt enkelt inte i stunden hur farligt det var.

Nu är han och föraren misstänkta för vårdslöshet i trafik. 20 -åringen är även misstänkt för framkallande av fara för annan.

– Maxstraffet är fängelse i två år, har Lars Hedelin, talesperson för polisen i region Bergslagen, tidigare sagt till NWT.

Läs mer:

20-åringen efter vansinneshoppet på E18: ”Något jag ångrar grovt”Två misstänks för brott efter livsfarliga hoppet: ”Aldrig sett något så dumt”

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättE18FilmerKarlstadLars HedelinSociala medierVårdslöshet i trafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.