Hoppa till huvudinnehållet

Haglund: ”Jobbar heltid nu – golfen har inte riktigt samma fokus”

Publicerad:
Jenny Haglund kom på andra plats på den andra upplagen av Värmland Open på Sunne GK. Arkivbild.
Jenny Haglund kom på andra plats på den andra upplagen av Värmland Open på Sunne GK. Arkivbild. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

På andra upplagan av Värmland Open på Sunne GK blev det delad tredjeplats för värmlänningen Oscar Hertzberg, och värmländskan Jenny Haglund slutade tvåa.

Andra upplagan av Värmland Open: ”Viktigt att vi har en proffstävling”

Fredag till och med söndag var det Värmland Open på Sunne GK och det var alltså den andra upplagan.

– Vi drog igång Värmland Open förra året då vi inte har haft någon riktig proffstävling i Värmland på 30 år. Vi tänkte att vi drar igång och så får vi se var vi landar. Tanken är att tävlingen ska cirkulera på några klubbar i Värmland så att vi sprider idrotten golf, sade Michael Sahlin på Värmlands golfförbund inför.

Andersson vann

I damklassen blev det seger för amatören Ellen Andersson som representerar Hooks GK. Värmländskan Jenny Haglund från Karlstad GK, som så sent som i juni lirade Helsingborg Open på Europatouren, slutade på andra plats, ett slag bakom Andersson.

– Jag jobbar heltid nu och golfen har inte riktigt samma fokus längre. Det har bara varit kul att vara med och jag anmälde mig dagen innan tävlingen för att vara med och titta på många av mina klienter som jag jobbar med, säger Haglund:

– Det var därför jag valde att spela, för jag har inte tränat golf så mycket senaste tiden eftersom jag inte haft så många tävlingar att se fram emot.

– Det här var mest en rolig grej för att stötta Värmland Open och golfen i Värmland. Jag tror det var väldigt uppskattat och det var många som tyckte det var fint att jag ville ge tillbaka till golfen och dom unga spelarna som var där.

Vad är status på din egen proffskarriär?

– Jag spelar för att det är roligt och jag kan inte träna så mycket längre, plus att jag jobbar heltid som sagt. Jag tog den här tävlingen som en typ av uppvärmning om det blir något mer spel i höst, det vet jag inte än. Jag har varit reserv mycket dom senaste två månaderna och fokuserat på jobb helt enkelt.

– Jag har inte bestämt någonting utan tar saker och ting lite som det kommer. Men jobbet kommer först och min egen golf lite i andra hand. Men jag vet att min bästa nivå fortfarande är ganska bra. Men jag klarar inte riktigt av att träna med dom skadorna jag haft. Det har varit lite kämpigt ett tag.

– Men jag är väldigt nöjd som det är just nu, att jag kan spela golf och tävla. Sedan kanske jag inte kan tävla ett fullt spelprogram och jag kan absolut inte träna lika mycket som jag har gjort tidigare.

Vinst för Nordlund

Oscar Hertzberg som tävlar för Karlstad GK och är från just Sunne blev bäste värmlänning i herrklassen på delad tredje plats. Vinnaren Erik Nordlund, Österåkers GK, var fyra slag vassare än Hertzberg.

– Det var väldigt kul att spela tävling igen, säger Oscar Hertzberg och fortsätter:

– Jag jobbar som tränare på Karlstad GK och tävlar inte särskilt mycket nu för tiden. Den här tävlingen var ju även på min gamla hemmaklubb, så det var jätteroligt att få spela en större tävling på Sunne GK och jag bor ju här i Sunne.

– Det har varit väldigt fina förhållanden, Sunnes bana var otroligt fin. Det var svårspelat, men jätteroligt och jag är ganska nöjd med min score.

”Otroligt uppskattad”

Hertzberg har mycket gott att säga om Värmland Open på Sunne GK.

– Det är en jättefint arrangerad tävling och otroligt uppskattad hos spelarna. Många av spelarna som kom utifrån sa att det var den bästa banan dom spelat på under hela året. Jag tror att alla spelare är väldigt nöjda.

– Det är kul för golfen i Värmland att tävlingen finns och roligt för våra juniorer i Värmland att kunna spela den här tävlingen och få möta duktiga golfspelare som exempelvis Jenny Haglund.

Topp tre i dam- och herrklass

Dam

1) Ellen Andersson, Hooks GK, +6.

2) Jenny Haglund, Karlstad GK, +7.

3) Amanda Jurander, Vadstena GK, +14.

Herr

1) Erik Nordlund, Österåkers GK, –15.

2) Emil Hagdahl Sörebo, Gagnefs GK, –13.

3) Viktor Forslund, AIK GK, –11.

3) Erik Lindwall, Norrköping Söderköping GK, –11.

3) Oscar Hertzberg, Karlstad GK, –11.

Artikeltaggar

2023 Ladies European TourEuropatourenGolfJenny HaglundKarlstad GKSunneSunne GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.