Hoppa till huvudinnehållet

Bygg en fullstor idrottshall vid Skattkärrsskolan

Publicerad:
Skattkärrsborna borde sluta efterfråga, och istället kräva en ny hall. Kanske är det dags att dessa tätorter blir sina egna kommuner istället, skriver insändarskribenten.
Skattkärrsborna borde sluta efterfråga, och istället kräva en ny hall. Kanske är det dags att dessa tätorter blir sina egna kommuner istället, skriver insändarskribenten. Foto: William Gustafsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Skattkärrsskolan behöver en fullstor innebandyplan

Anders Tallgren (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, uttalar i en artikel (NWT, 11/8) att föreningslivet i Skattkärr efterfrågat en fullstor hall, men att kommunens ”grundpolicy” är att i första läget bara bygga fullstora hallar vid högstadieskolor.

Bygget av Skattkärrsskolan fortsätter – då är det klart: ”Matsal i mobila bodar”

Detta uttalande får en att undra om det är en helt ny policy? För visst är väl varken Stockfallets nya skola, Västerstrandsskolan eller Färjestadsskolan några högstadieskolor? Så varför har det byggts nya hallar vid dessa skolor? Tittar man längre tillbaka, varför byggdes det en hall i Väse som inte har en högstadieskola? Kommer den nya skolan med idrottshall som byggs på Orrholmen vara en högstadieskola? Eller är det helt enkelt så att denna policy endast gäller Skattkärr? Att Anders Tallgren i nästa andetag menar att det är en utrymmesfråga är inget annat än lögn. Plats finns det gott om i Skattkärr, det är viljan hos politikerna som det lider stor brist på.

Skattkärrsborna, både barn, unga och vuxna, har efterfrågat en ny idrottshall i decennier. Redan när den gamla Skattkärrsskolan revs efterfrågades en fullstor hall. Men politikerna bygger hellre där man själva bor. Ett praktexempel på detta är de nya hallarna i Skåre, Västerstrand och på Färjestad, där ungdomarna, på cykel, med lätthet kan ta sig till träningar på väl utbyggt gång- och cykelvägsnät i de mer centrala tätorterna. Eller med stadsbussarna som trafikerar dessa stadsdelar med möjlighet att ta sig till en idrottshall på bara fem minuter.

Ungdomarna i Skattkärr däremot. De kan inte ta sig med cykeln till Väse, dit alla ungdomslag i Skattkärr förpassas vid en viss ålder, eftersom hallen är för liten i Skattkärr. Detta kräver att föräldrar flera gånger i veckan måste skjutsa barnen i, oftast, bensin- och dieseldrivna bilar vilka spyr ut avgaser som driver på klimatförändringarna.

Skattkärrsborna borde sluta efterfråga, och istället kräva en ny hall. Kanske är det dags att dessa tätorter blir sina egna kommuner istället?

Skattkärrs Kommun

Artikeltaggar

Anders TallgrenCyklarFärjestad BK HerrFärjestadsskolanIdrottshallMonika BubholzSkattkärrSkattkärrsskolanSkola och utbildningSkolorSportStockfalletVäseVästerstrandsskolan