Hoppa till huvudinnehållet

Regniga vädret fortsätter – ostadigt och molnigt i Värmland

Publicerad:
Fontänen vid herrgårdsviken i Torsby, med bastun i bakgrunden, får se mera regn under kommande dagar.
Fontänen vid herrgårdsviken i Torsby, med bastun i bakgrunden, får se mera regn under kommande dagar. Foto: Morgan Bäckvall

Regnskurar och ostadigt, med chanser till molnigt och uppehåll, så ser väderläget ut för Värmland i veckan.

Ett stråk av regn har letat sig in från sydväst och in i Värmland och kommer fortsätta leta sig in över landet den kommande tiden. Regnet har fortsatt under söndagen.

– Men det ser ut som att vi har lite skurar som kommer att ligga framförallt över de norra delarna av Värmland även under måndagen. Det är området runt Torsby och norrut som även då kan räkna med skurar av och till, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Lite av en mellandag

Temperaturmässigt kan man räkna med ett ganska brett spann under måndagen. I de sydliga delarna mot Vänern kan molnen komma att luckras upp, solen titta fram och det kan bli drygt 20 grader. I de norra delarna 13–16 grader.

– Tisdagen, så som läget ser ut just nu (söndag, reds anm) finns det utrymme för att vi kan få lite av en mellandag med mer uppehållsbetonat och plats för solen. Men vi har allmänt ett ganska ostadigt väder, säger Linus Karlsson.

Regn. Genrebild.
Regn. Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Någon omfattning liknande ovädret Hans syns inte till i närtid.

– Det allmänna väderläget är fortsatt ganska så ostadigt under veckan, men ändå med dagar där molnen dominerar med tidvis regn, säger Linus Karlsson.

Artikeltaggar

Linus KarlssonMolnigtRegnSMHISolTorsbyVäderVänernVärmlands länVind

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.