Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Hög musik från motorburna ungdomar ledde till bråk – polis fick medla

Publicerad:
Reporter Amanda Forslund
Amanda Forslund
amanda.forslund@nwt.se
”Det har varit mycket småjox i natt, inga grova brott. Det har varit fylla, dryga personer som beter sig, provocerar och ställer till med stök”, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen, om natten.
”Det har varit mycket småjox i natt, inga grova brott. Det har varit fylla, dryga personer som beter sig, provocerar och ställer till med stök”, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen, om natten. Foto: Kajsa Juslin

Under natten mot söndagen har polisen varit ute på flera händelser, däribland misshandel, fylla och larm om folk som spelar för hög musik.

– Vi har fått in extremt många samtal om hög musik. Samtalen har kommit in i snudd till varenda kommun i natt. Jag vet inte vad det var frågan om. Sista rycket på sommaren?, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen.

I Grums fick polisen åka ut till en misshandel vid 22-tiden. En man i 35-årsåldern greps misstänkt för att ha misshandlat en kvinnlig släkting i 75-årsåldern. En anmälan om misshandel och olaga hot har upprättats.

Strax därefter larmades polisen till Kristinehamn där ett slagsmål ska ha brutit ut i ett trapphus.

– Den ena mannen, som är i 40-årsåldern, blödde så pass mycket att patrullen fick köra honom till sjukhus.

Den misstänkte var inte kvar på platsen, men vittnesuppgifter finns.

Konfrontation om hög musik

I Karlskoga ska ungdomar ha spelat så hög musik att boende i området gick ut på gatan och konfronterade ungdomarna.

– Det blev en mindre verbal konfrontation med någon knuff.

Polispatrull fick medla mellan parterna. Ingen anmälan om brott har upprättats.

– Det är oerhört hänsynslöst, det spelas utanför äldreboende och privatbostäder. Det är inga små osynliga apparater, när de spelar vibrerar det i hela stadsdelen.

Enligt Lars Hedelin har polisen fått hantera ”extremt” många fall av hög musik i natt.

Polisen har fått in flera klagomål på högt spelande fordon i Kil, Forshaga, Karlstad, Eda, Charlottenberg, Säffle, Arvika, Munkfors och Sunne. I några av fallen har polisen också delat ut böter.

– Vi har sett att ordningslagen har gett effekt. Titta på Arvika, det är den kommun där polisen delat ut flest böter för hög musik i hela landet eller åtminstone i Bergslagen och vi ser en förändring till det bättre.

Artikeltaggar

ArvikaBrott, lag och rättHotKarlstadLars HedelinMisshandelMunkforsOlaga hot

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.