Hoppa till huvudinnehållet

DIF hade ledningen – föll i slutminuterna

Publicerad:
Sebastian Ohlsson är avstängd i nästa match.
Sebastian Ohlsson är avstängd i nästa match. Foto: Tommy Pedersen/TT

Degerfors IF hade ledningen med 1–0 sedan Gustav Granath gjort sitt andra mål för säsongen. Men trots en straffräddning från Sondre Rossbach lyckades man inte ta någon poäng, utan IFK Göteborg vann med 2–1 efter ett sent avgörande.

Genomgående i den första halvleken var det IFK Göteborg som höll i bollen och Degerfors som försökte gå på kontring, men varken Blåvitt eller Rödvitt kom till speciellt många chanser med sina respektive taktiker.

Bortalaget från Göteborg var det ändå som hade flest farliga lägen. Bland annat seglade en boll över Sondre Rossbach i DIF-målet och i ribban. Flera gånger blev det dessutom farlig när Degerfors slarvade i passningsspelet.

Degerfors hade flera skott utifrån, som oftast täcktes av försvarare, och kontringar som kunde ha blivit farliga med lite mer skärpa.

Båda lagen ropade dessutom på straff vid ett par tillfällen, utan att få någon reaktion från domare Adam Ladebäck.

Med halvlekens sista spark var Degerfors ytterst nära att ta ledningen. Diego Campos skickade en frispark mot det högra krysset, men Pontus Dahlberg i Göteborgsmålet lyckades få upp en hand och 0–0 stod sig till halvtid.

Mål direkt

Den andra halvleken var inte gammal när Gustav Granath gav Degerfors ledningen. Med en halvvolley efter en tilltrasslad situation smällde han in bollen lågt. Därefter hade DIF en period när man lekte fotboll. Det var klackar, fina dribblingar med mera.

Men Göteborg började ganska snart pressa på för en kvittering, som kom i minut 65. Emil Salomonsson lämnades ensam och drog till på volley efter ett längre inspel, otagbart för Sondre Rossbach.

IFK Göteborg hade sedan ett drömläge att ta ledningen när man fick straff i minut 78. Marcus Berg tog hand om den, men fram klev Sondre Rossbach och räddade.

Intensiva minuter följde, där bollinnehavet skiftade ständigt och jämnt. Båda lagen hade chanser, men endast bortalaget utnyttjade en sådan.

Efter ett tungt skott i ribban dök Marcus Berg upp på returen och nickade in 2–1.

Degerfors försökte och gjorde två byten efter målet, Johan Mårtensson och Peter Gwargis in, Karim Mammar och Rasmus Örqvist ut. Man var också nära därefter, när Joe Gyau hade en boll i ribban, bland annat. Man var också ytterst nära efter flipperspel i Göteborgs straffområde, men bollen nickades över till hörna.

Resultatet stod sig och IFK Göteborg besegrade Degerfors med 2–1.

Under matchen varnades bland andra Gustav Granath, Gustav Lindgren och Sebastian Ohlsson och alla är därmed avstängda mot Djurgården nästa helg.

Tabellen.

Matchfakta.

Följ matchen mellan Degerfors och Göteborg här

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollIFK GöteborgStora Valla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.