Hoppa till huvudinnehållet

Trafikkaos på E18 efter dubbla olyckor – två till sjukhus

Publicerad:
Det var begränsad framkomlighet på olycksplatsen.
Det var begränsad framkomlighet på olycksplatsen. Foto: Maria Andersson

En timmerbil och två bilar krockade på E18 utanför Kristinehamn vid 15.45. En halvtimme senare inträffade ytterligare en olycka bara en kilometer bort.

Vid 15.45 på fredagseftermiddagen krockade en timmerbil och två bilar på E18 strax utanför Kristinehamn. Två personer har körts till sjukhus med ambulans efter kökrocken. Vid 16.55 började räddningstjänsten packa ihop och återgå till stationen. Kön började tömmas vid 17-tiden för att timmerbilen skulle rätas upp och lastas om efter olyckan och köra vidare.

Polisen konstaterar att det rörde sig om en kökrock där flera av de inblandade fordonen i krocken inte hållit tillräckligt avstånd.

En halvtimme efter den första krocken så krockade två personbilar bara en kilometer bort, men farandes i västlig riktning mot Karlstad. Där ska dock enligt SOS Alarm inga personer vara skadade, och trafiken började släppas på vid 17-tiden.

Mellan 16 och 17 var det långa köer i båda riktningar på grund av de båda olyckorna.

Artikeltaggar

E18KarlskogaKristinehamnLastbilarOlyckorOlyckor och katastroferTrafikTrafikverket

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.