Hoppa till huvudinnehållet

Efter slukhålet – nu har E18 öppnat för trafik igen

Publicerad:
Ett stort slukhål har uppstått på E18 i höjd med Leken. Slukhålet uppstod i samband med vägarbete på platsen.
Ett stort slukhål har uppstått på E18 i höjd med Leken. Slukhålet uppstod i samband med vägarbete på platsen. Foto: Per Lindgren

Enligt en tidigare prognos från Trafikverket skulle trafiken på E18 mellan Örebro och Karlskoga släppas på under fredagsmorgonen.

Prognosen blev sedan förskjuten.

Under natten till fredag och på morgonen har personal arbetat med att reparera skadan som uppstått i samband med slukhålet i närheten av Leken.

– På morgonen har vi lagt på asfalt och den behöver få tid att svalna innan vi kan släppa på för trafik, säger projektingenjör Johan Petterson i ett pressmeddelande från Trafikverket som skickades ut på fredagsmorgonen.

Den beräknade tiden för att öppna upp för biltrafik igen var klockan 14.00 på fredagen. Redan vid 13-tiden meddelade trafikredaktionen på Sveriges Radio att vägen var öppen igen.

Artikeltaggar

E18Johan PettersonKarlskogaÖrebroTrafikTrafikverketVägarbete

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.